Hun køber og sælger alt brugt – selv en halv flaske solcreme er solgt videre

Trine Grill Mousing køber og sælger næsten alt brugt, og det er særligt en tendens lige nu, forklarer forbrugerekspert.

Da Trine Grill Mousing for nogle år siden kom hjem fra et udvekslingsophold, var hendes bankkonto helt tom.

Hun tog alt ud af sit skab for at se, hvad der kunne sælges, og her fik hun øje på en halv flaske solcreme, som hun satte til salg.

Hvad Trine Grill Mousing præcist skrev i salgsannoncen, husker hun ikke, men det lykkedes hende at sælge den.

- Det er jo lidt til den pinlige side, men det er rigtigt, fortæller hun i ’Go’ morgen Danmark’.

Trine Grill Mousing har flere gange hørt for den halve flaske solcreme hos sine venner, og i dag sætter hun sjældent noget til salg for mindre end 100 kroner.

For genbrugstanken ligger så dybt i hende, at hun køber det meste brugt og sælger de ting videre, som hun ikke længere bruger – kun få ting køber Trine Grill Mousing fra ny.

Den perfekte storm

At genbrugstanken er en helt integreret del af Trine Grill Mousings forbrugsvaner, er ikke en sjældenhed.

I en ny undersøgelse lavet af Epinion og Folkekirkens Nødhjælp svarer næsten hver tredje dansker, at de køber mere genbrug end tidligere.

Det er nemlig både økonomi og klima, der spiller ind, og det kommer ikke bag på Ole Storm Jørgensen, der er forbrugerekspert og lektor ved Erhvervsakademi Dania.

- Vi har høj inflation og høje energipriser kombineret med en bevidsthed om klima og ressourceforbrug, så er der mange ting, der spiller sammen, lyder det.

Får gode historier med på vejen

Trine Grill Mousing køber ting som sokker og underbukser fra ny, og hendes sofa og spisebord er heller ikke fra genbrug, da hun ved, at de vil holde i mange år.

Lige nu køber hun derimod mange blazere fra genbrug, fordi hun er klar over, at trenden kan skifte, og at hun måske om nogle år går i noget helt andet tøj.

- Jeg er enormt god til at anskaffe mig ting, og jeg er enormt god til at skille mig af med ting, men jeg kan ikke lide at smide ting ud. Det bryder jeg mig virkelig, virkelig ikke om, forklarer hun.

Men når Trine Grill Mousing køber brugte ting, handler det også om historien bag en ting, skattejagten og mødet med mennesker, hun ellers aldrig ville have mødt.

- Engang solgte jeg en reol til en østrigsk studerende, der var flyttet til København og skulle bruge nogle møbler. Han endte med at sætte sig ned og drikke kaffe, og vi blev nærmest venner efterfølgende, fortæller hun.

En hobby, der kræver tid

Da Trine Grill Mousing var allermest aktiv på DBA, havde hun 200 annoncer på samme tid.

- Det er jo en hobby, og heldigvis en hobby, jeg kan tjene nogle penge på, og som også er god for miljøet, lyder det.

Hvor meget hun sætter til salg ad gangen, afhænger i høj grad af tid, og om hun har noget, der skal sælges, for at få plads til noget nyt – eller gammelt.

Se hele interviewet med Trine Grill Mousing og Ole Storm Jørgensen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 Play.