Pizzakongens bedste glutenfri brød

16x9

Pizzakongen Gorm Wisweh giver dig her opskriften på sit bedste glutenfri brød _ det er nemt, og det smager fantastisk

Det antages at mellem 50.000 og 100.000 danskere lider af glutenallergi. Det betyder, at de ikke kan tåle at spise kornsorterne hvede, byg og rug, der har et højt indhold af gluten.

Glutenallergikere er derfor nødt til at fravælge størstedelen af det brød, man kan få i de almindelige dagligvarebutikker, og i stedet købe deres brød i specialbutikker eller bage det selv.

Hvis du er glutenallergiker, eller kender én der er, og vælger bag-selv-løsningen, hvorfor så ikke gøre det velsmagende og lækkert fra starten?

Pizzakongen Gorm Wisweh giver dig her sin tidligere superelevs opskrift på fantastiske glutenfri flûtes. De er nemme at lave, og de smager skønt.

Du kan se opskriften nedenunder her eller klikke dig videre til en printvenlig udgave i boksen øverst til højre.

Tines glutenfri flûtes
Ingredienser:
0,5 l vand,
25 g koldpresset olivenolie,
1 tsk. honning,
30 g gær (obs: her kan man ikke udskifte med surdej, fordi der jo er mel, altså gluten, i surdejen),
3 spsk. HUSK (special­produkt til glutenfrit brød - kan fås i helsebutikker),
110 g kikærtemel,
120 g rismel,
150 g kartoffelmel,
50 g boghvedemel,
50 g solsikkefrø,
50 g græskarkerner,
en lille håndfuld salt,
1/2 tsk. stødt koriander eller anden smagsgiver

Fremgangsmåde:

Bland vand, gær og honning. Tilsæt HUSK, til det gelerer, og derefter en smule mel (bare bland alt melet sammen til én blanding). Tilsæt herefter olie og resten af melet samt salt. Ælt grundigt og lav 8-10 flûtes af dejen. Lad hæve til dobbelt størrelse og bag ved 225 grader i cirka 15-20 minutter.

Brødet er godt til at fryse også, så man altid har noget lækkert brød til gæster, som skulle være så uheldige at lide af glutenallergi.