Gem lidt af sommeren til vinter: Lav et digitalt herbarie

Det klassiske herbarium består af ark med tørrede, pressede planter. Men gæst i Frihuset, Signe Voltelen kunne tirsdag fortælle, hvordan man kan gemme sommerens fine blomster til vinter med et digitalt herbarie.

Signe Voltelen fra opengardencph.dk fandt på sit såkaldte instabarium for at kunne huske hvilke blomster hun har i haven, og hvordan deres frø ser ud. På den måde kunne hun både øve sig i at kende blomsterne fra hinanden og huske deres navne. Det er også en måde at huske blomster eller planter man ser på en rejse.

Her kan du downloade Signes herbarie-ark som skærmskåner til computer og mobil:

I stedet for at gemme blomsterne i tørrede udgave fandt Signe Voltelen på, at tage fotos af de friske blomster. De fotos hun laver af de forskellige herbarie-ark uploader hun til instagram – derfor navnet ”instabarium”. Hvis du søger på nettet efter #instabarium kan du blandt andet finde Signes forskellige ark. Du kan også søge efter #frihuset og – blandt meget andet – finde de ark, Signe Voltelen lavede i Frihuset.

 

Vejledning:

- Brug et ark papir, hvor du tegner en ramme, indenfor hvilken blomster og frø skal være. Brug eventuelt papir med lidt mønster eller tekstur.

- Skriv eventuelt dato og sted og navnet på blomsten.

- Tag et foto med din mobil eller med rigtigt kamera. Dit foto kan du enten uploade til eks. Instagram eller sende som et digitalt postkort. Du kan også få det printet ud og bruge som pynt på væggen.