Vanessa droppede sine veninder til fordel for spejlet

Vanessa Joy Hobbs droppede venskabet med sine veninder til fordel for et venskab med sit spejl.

Vanessa Joy Hobbs droppede venskabet med sine veninder til fordel for et venskab med sit spejl. I mange år var omdrejningspunktet i hendes liv det daglige møde med spejlbilledet.

I sommerferien mellem 9. klasse og gymnasiet begyndte vægten at blive styrende for Vanessas Joy Hobbs' liv. Hun udviklede en spiseforstyrrelse, som hun i mange år måtte leve med.

Spejlet på Vanessas værelse begyndte at fylde mere og mere, og hun udviklede nærmest et veninde-lignende forhold til det.

- Jeg opsøgte det mere og mere for at få bekræftet, at der hverken var sket det ene eller andet, men at jeg så ud, som jeg plejede. Det blev et tæt forhold, som det er med slyngveninder. Man præger tit hinanden og lukker sig inde med hinanden. På samme måde fjernede jeg mig mere og mere fra mine veninder og den rigtige verden, forklarer Venessa Joy Hobbs, der har skrevet en bog om hendes kamp mod anoreksien.

Spejlbilledet var ikke godt nok
På et tidspunkt var hun helt nede og veje 50 kilo, hvilket er utrolig lidt taget hendes højde i betragtning. Vanessa er 180 centimeter høj. Alligevel var den vægt ikke tilfredsstillende for Vanessa.

- Jeg stolede på, hvad jeg så, men jeg var stadig i tvivl om, om det, jeg så, var rigtigt. Men med tiden fik jeg mere og mere den opfattelse, at jeg fyldte for meget, siger Vanessa Joy Hobbs om sin vægt på daværende tidspunkt.

Vanessa har siden været i behandling, og selvom hun ikke selv vil beskrive sig som helt rask endnu, er hendes erkendelse blevet større. 

Se hele interviewet med Vanessa Joy Hobbs øverst i artiklen.