Bliv klogere: derfor spiser vi snegle om onsdagen

I denne uge er det kageuge i Frihuset på TV 2 Fri, og det indebærer blandt andet, at der bages og spises kager på livet løs.

Onsdag var der (naturligvis) onsdagssnegle på menuen; en spise, som de fleste danskere har stiftet bekendtskab med i løbet af de seneste par årtier: Onsdagssneglen blev nemlig opfundet i 1988, om end den dengang gik under navnet ’jødekage’, og i 1990’erne blev den for alvor populær i forbindelse med, at det danske fodboldlandshold ofte spillede kampe netop om onsdagen.

Hos bagermester Torben Sørensen fra Sankt Peders Bageri i København er det udelukkende på onsdage, at man kan få sig en onsdagssnegl, men så er de til gengæld også fuldkommen friskbagte og vejer intet mindre end 250 gram!

I videoen over artiklen kan du høre mere om, hvordan onsdagssneglen fik sit nuværende navn.