Holder bakterierne fest i dit køleskab?

Hvornår skal jeg smide mine rødbeder ud - og kan mælken klare et par dage mere på køl, selv om holdbarhedsdatoen er overskredet?
Det er ikke kun datoen under 'Mindst holdbar til..', der afgør, om du kan spise en fødevare uden at blive syg af den.
Det har også betydning, hvor længe du var om at transportere varen hjem fra supermarkedet til dit køleskab - og hvor koldt dit køleskab er.
Den ideelle køleopbevarings-temperatur ligger mellem 0-5°C, men gentagne undersøgelser i detailhandel, private køleskabe og cateringkøleskabe har vist, at temperaturen nemt kommer over 5°C.
I følge Go'morgen Danmarks ernæringseksper Christian Bitz viste en nylig undersøgelse af pensionisters køleskabe en gennemsnitstemperaturer fra 5-11°C i maden.
Hvor længe en fødevare kan spises, beregnes ud fra, at maden bliver opbevaret ved en given temperatur.
Hvis du opbevarer din mad varmere end det, kan du ikke regne med holdbarhedsdatoen.