Lav din egen is med bær
Bitz' is med bær
Til seks 6 personer
Dette er en super nem is. Hemmeligheden er at bruge frosne bær. Men da Fødevarestyrelsen anbefaler at koge frosne bær, så bør du købe/plukke dine bær friske, skylle dem grundigt og fryse dem ned. De frosne bær køres i food processor og tilsættes lidt fløde og ahornsirup - voila frisk is, helt uden E-numre! Og det tager mindre end 5 minutter. Det er da sund dessert der er til at forstå!
- Ingredienser
- 300g frosne bær, for eksempel hindbær, blåbær, brombær, eller dem alle!
- 1,5 dl piskefløde
- 1 dl ahornsirup
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk flormelis
- 30g revet/hakket mørk chokolade 70 %
- Fremgangsmåde
- Mål alle ingredienser op til isen.
- Kom de frosne bær i en food processor sammen med flormelis.
- Kør på max. hastighed ca. 20 sekunder.
- Hæld fløde, citronsaft og ahornsirup i, og kør yderligere 10-20 sekunder, til isen har samlet sig og er lind.
- Hav et koldt fad klar, og kom isen hurtigt i.
- Sæt i fryseren, eller server med det samme med revet chokolade over.
- Server gerne med friske bær.
Opskrift: Christian Bitz