Mad

Lav din egen is med bær

Bitz' is med bær

Til seks 6 personer

Dette er en super nem is. Hemmeligheden er at bruge frosne bær. Men da Fødevarestyrelsen anbefaler at koge frosne bær, så bør du købe/plukke dine bær friske, skylle dem grundigt og fryse dem ned. De frosne bær køres i food processor og tilsættes lidt fløde og ahornsirup - voila frisk is, helt uden E-numre! Og det tager mindre end 5 minutter. Det er da sund dessert der er til at forstå!

  • Ingredienser
  • 300g frosne bær, for eksempel hindbær, blåbær, brombær, eller dem alle!
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 dl ahornsirup
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk flormelis
  • 30g revet/hakket mørk chokolade 70 %
  • Fremgangsmåde
  • Mål alle ingredienser op til isen.
  • Kom de frosne bær i en food processor sammen med flormelis.
  • Kør på max. hastighed ca. 20 sekunder.
  • Hæld fløde, citronsaft og ahornsirup i, og kør yderligere 10-20 sekunder, til isen har samlet sig og er lind.
  • Hav et koldt fad klar, og kom isen hurtigt i.
  • Sæt i fryseren, eller server med det samme med revet chokolade over.
  • Server gerne med friske bær.

Opskrift: Christian Bitz