(2 couv.)
Ingredienser
80 g grov valsede havregryn
Ca. 4 dl vand
½ tsk havsalt
Ca. 10 tørrede tranebær - svarer til ca. 10 g
Ca. 10 mandler - svarer til ca. 10 g
1 mellemstort aromatisk æble med god syre-sødmebalance, gerne lige fra køleskab. Eks. Elstar, Discovery, Belle de Boskop, Ingrid Marie
Fremgangsmåde
Hæld havregrynene op i en gryde og kom kogende vand henover dem. Læg låg på og lad dem stå i 5-8 min.
Tilsæt herefter æblet, skåret ud i mindre stykker, grofthakkede mandler, tranebærrene og saltet, og varm forsigtigt grøden op.
Det er vigtigt, at der ikke røres kraftigt i grøden, da den så bliver meget klistret. Den skal beholde en lidt porøs struktur. Samtidigt beholder æblerne meget af friskheden og sprødheden ved at blive tilsat til sidst. Alternativt kan man drysse æblestykkerne på grøden.