Mad

Lav din egen morgengrød

Det mætter, det er sundt og det er nemt.

Havregrød med æble, tranebær og mandler

(2 couv.)

Ingredienser

80 g grov valsede havregryn

Ca. 4 dl vand

½ tsk havsalt

Ca. 10 tørrede tranebær - svarer til ca. 10 g

Ca. 10 mandler - svarer til ca. 10 g

1 mellemstort aromatisk æble med god syre-sødmebalance, gerne lige fra køleskab. Eks. Elstar, Discovery, Belle de Boskop, Ingrid Marie

Fremgangsmåde

Hæld havregrynene op i en gryde og kom kogende vand henover dem. Læg låg på og lad dem stå i 5-8 min.

Tilsæt herefter æblet, skåret ud i mindre stykker, grofthakkede mandler, tranebærrene og saltet, og varm forsigtigt grøden op.

Det er vigtigt, at der ikke røres kraftigt i grøden, da den så bliver meget klistret. Den skal beholde en lidt porøs struktur. Samtidigt beholder æblerne meget af friskheden og sprødheden ved at blive tilsat til sidst. Alternativt kan man drysse æblestykkerne på grøden.

Grød er noget af det bedste, du kan fylde i maven fra morgenstunden, og du kan nemt lave din egen helt fra bunden.

Tom Mørck Nielsen, der er kok på Hotel - og Restaurantskolen, har løftet sløret for sin egen opskrift. Se den i boksen til højre.