Mad

Sådan spiser du din hud sund

Din hud er en sladrehank for din krops tilstand. Mangler din krop noget, kan du se det på huden. Spis løs, så vitamindepoterne bliver fyldt, din hud forbedret og tiden sat i stå.

Mandler

Mandler er fyldt med E-vitamin, der er en stærk antioxidant. Desuden indeholder de små nødder masser af sunde fedtsyrer. 30 gram mandler om dagen forbedrer cellernes iltforsyning, dannelsen af nye celler og fremmer sårheling, så din hud altid fremstår ferskenfin. Spis dem...som de er, i salater eller på din havregrød.

Blåbær

Bær har et højt indhold af A- og C-vitamin, der øger blodtilstrømningen til svage kapillærer, så huden bliver iltet og holder sig frisk og spændstig. Blåbær siges også at forbedre synet. Bonus? Du holder op med at knibe øjnene sammen og lave rynker i panden. Spis dem...friske i din smoothie eller som marmelade (ligesom de engelske piloter mod natteblindhed under 2. Verdenskrig).

Hvid te

Da hvid te ikke er varmebehandlet, er vitaminerne bibeholdt, og frisk, hvid te har tre gange så mange antioxidanter som grøn te. Antioxidanterne bekæmper de frie radikaler, nogle særlige iltforbindelser der ælder din hud. Drik det...til morgenmaden eller som en opfriskende eftermiddagste. Hvis du har en sjat tilovers, så væd lidt vat i den lunkne te og læg det på øjnene som et beroligende, naturligt kompres.

Spinat

Grønne grøntsager som spinat og broccoli er fyldt med A- og E- vitamin, og noget af det bedste, du kan spise, hvis du virkelig skal forkæle din hud. Spinat holder bindevævet fast og forhindrer din hud i at blive tør og rynket. Spis den...smid de rå blade i salaten - eventuelt med nogle granat­æblekerner.

Avocado

Avocado er spækket med E-vitamin, der sænker ældningsprocessen, og er også fyldt med sunde fedtstoffer, der fremmer optagelsen af E-vitamin. Spis den...som %u201Esmør" på brødet, solo som snack eller i salater.

Kikærter

  • Ligesom andre bælgfrugter har kikærter et højt indhold af A-, B-, C- og E-vitamin. Superføde for dit immunforsvar og en god allround beskyttelse
  • til huden.
  • Spis dem...lav hummus, eller spis dem med olie til, så de fedtopløselige vitaminer optages bedst og hurtigst.

Hyben

Hyben indeholder fem gange så meget C-vitamin som citrusfrugter, og ud over at virke som en stærk antioxidant, der bekæmper ældning af huden, styrker C-vitamin bindevævet, så din hud holder sig spændstig. Spis dem...drik dem som te eller drys hybenpulver på dine havregryn eller på yoghurt.

Gulerødder

Gulerødder er fyldt med A-vitamin, der bekæmper infektioner og hjælper med helingen af skadet hud. Gulerødder er med til at holde over- og underhud sund, glat og fri for akne og tørre pletter. Fremmer også elasticiteten og bindevævet. Spis dem...gerne rå med noget fedt, så du bedre optager det fedtopløselige A-vitamin. Jo mere du tilbereder grøntsagen, jo flere vitaminer forsvinder.

Granatæble

%u201EFrugten fra Edens Have" skulle forebygge hudkræft og have antiinflammatoriske egenskaber. Den saftige frugt styrker desuden dit immunforsvar og bekæmper de frie radikaler, der ælder og giver dig rynker. Spis det... i din salat, som en frisk dessert eller som tilbehør til kød.