Opskrift på Nordisk Mad: Slethvar med perlebyg og asparges
Slethvar med perlebyg og grønne asparges
2 personer
Du skal bruge:
Fisk
300 g Slethvar, eller anden hvid, fast fisk
Salat
- 100 g perlespelt eller perlebyg
- 1 stk. hjertesalat
- 200 g grønne asparges
Dressing
- 2 spsk rygeost
- 1 spsk letmælk
- Salt og peber
- 1 tsk æblecidereddike
- 50 g hasselnøddekerner
- Salt og sukker
- 2 skiver groft brød
Sådan gør du:Tænd ovnen på 150 grader og klargør alle grøntsagerne
Fisk:Drys fisken med salt og sukker
Salat:Kom perlespelten i en sigte og skyl det under rindende vand, indtil vandet ser klart ud.
Kom perlespelten i en gryde med rigeligt vand og kog den i 20 minutter til den er mør, men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad perlespelten køle af.
Skær de grønne asparges i 3-4 stykker alt efter størrelse og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Kom dem straks i koldt vand for at stoppe kogningen og hæld derefter vandet fra.
Frigør hjertesalaten fra sin stok.
Bland spelten, aspargesene og salaten sammen i en skål
Dressing:Pisk rygeost og letmælk sammen
Tilsæt rapsolie og eddike
Rør det godt sammen til en ensartet creme.
Bland cremen med salaten og smag til med salt, peber og evt. lidt eddike
Spisetid:
Læg fisken og nødderne på et stykke bagepapir, på en bageplade og bag i en forvarmet ovn ved 150 grader i 7-10 minutter, servér straks med salaten og groft brødet
Køkkentip:
Drys fisken med salt og sukker i rigtig god tid før brug. Ved at lade fisken trække, får du bedre smag og en lidt mere fast og saftig fisk.