Mad

Opskrift:Økologisk laks med salat og nye kartofler

Økologisk laks pocheret med dildfrø , salat med agurk, dild, nye kartofler og rygeost.

4 pers.

  • Ca.600g. økologisk laksefilet
  • 16g. salt
  • 75g. smør
  • 1 spsk. ristede dildfrø
  • vand

Salat:

  • 800g. nye kogte kartofler
  • 1 agurk, skrællet
  • 1 bdt. Radiser
  • 1 tsk. Grov sennep
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • 2 spsk. Rapsolie
  • 1 bdt. Purløg, fintsnittet
  • 1 bdt. Dild
  • 100g. rygeost
  • Rugbrøds crôtoner(tern af rugbrød ristet i lidt olie eller smør på panden)
  • salt og friskkværnet peber

Skær laksefileten i 4 ensartede stykker, gnid forsigtigt saltet på begge sider af stykkerne og lad dem stå og sætte sig i minimum 30min men gerne et par timer på køl. Kog smør med lidt vand og dildfrøene(put evt. frøene i en tepose) i en lavbundet kasserolle eller pande i ca.10min til smørvandet har taget smag af dildfrøene, læg de fire stykker laks i, smørvandet skal KUN dække den nederste halvdel af laksestykkerne, således at den øverste del forbliver "varmrå" ved tilberedningen, lad laksen pochere(simre) ved lav varme i ca.6min alt efter tykkelse på laksen.

Salat:

  • Skær de nye kogte kartofler i tykke skiver , den skrællede agurk i grove stykker og radiserne i tynde skiver.
  • Rør en vinaigrette af sennep, eddike, olie, purløg, salt og friskkværnet peber. Hak dilden og pluk rygeosten i grove stykker. Vend alle salat-ingredienserne forsigtigt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Ved servering kommes dildkviste og rugbrødscrôtoner over salaten og laksen serveres til.

Opskrift: Adam Aamann