Mad

Sådan får du fisk til at smage fantastisk

Du ville gerne spise mere fisk, men savner inspiration til, hvordan laksefileten får hele familien til at kaste sig over fisk med glæde.

Kok Betina Repstock afslører sine hemmeligheder til en god fiskeret lige her:

Frisk fisk

Fisk skal dufte frisk af hav - alt andet er ikke værd at spise

Krydring inden tilberedning

Alle fisk er glade for krydderier 1 time før tilberedning. Torsk, lange, brosme og kulmule bliver dejlig faste og smagsfulde, hvis de nogle timer før tilberedning drysses med lidt sukker og salt.

Alt klar

Når du begynder at tilberede fisken, så sørg for at alt tilbehør er klar. Fisk må endelig ikke få for meget og den skal jo endelig ikke vente på f.eks. kartoflerne

Dampning

Når du damper fisk, så tænd for gryden med bagepapir inden noget andet. Hæld så dampelage og krydderier i gryden og kog op. Læg din krydret fisk heri og damp under låg nogle minutter. Sluk så for varmen, anret tilbehøret og slut af med fisken.

Sauce

Skal der laves sauce af dampelagen, kan du tage fisken op og lægge den i et viskestykke. Damp-lagen kan piskes sammen med, flødeost, piskefløde, smør eller oliven olie. Smag til med f.eks. krydderurter, sennep, skalotteløg, kapers, karry, peberrod eller ingefær.

Grill

På grillen gælder det at, grillen er meget varm og at fisken er smurt med olie, inden den lægges på. Lad den ligge nogle minutter og se om den slipper selv - ellers vent. Når den selv slipper, vendes fisken eller den er færdig. Serveres med den grillede side op ad.

Pande

Dette er det samme for pandestegning: god varme og ikke røre fisken før den har fået godt fat.

Ovn

Skal du tilberede fisken i ovn, er det en fordel at pakke fisken i bagepapir med urter og evt. lidt fedtstof, salt og peber

Al Dente

Fisk er bedst, når den stadig er al dente - altså lidt rå i midten.