Mad

Sådan får du mindre salt

Du synes måske ikke, at du drysser så meget salt på frikadellerne eller tomatmaden. Så hvor skal man så begynde at skære saltet væk?

Ernæringsekspert Christian Bitz giver her sine tips til, hvordan du får mindre salt.

1. Brug flere krydderier

Mange har vænnet sit til at salt er det dominerende krydderi. Men sådan behøver det ikke være. Tænk blot på det asiatiske køkken, hvor de sure og søde smagsretninger kombineres med det stærke.

2. Brug soja i stedet for salt

Sojasauce indeholder 40 procent mindre natrium end salt.

3. Lav mad fra bunden

Halvfabrikata og færdigretter er ofte fyldt med salt. Forsøg at styre uden om dem i supermarkedernes kølediske, hvis det er muligt.

4. Væn dig til mindre salt

Smagsløgene vænner sig til smage af salt. Derfor skal du gradvist skære ned og lære at spise mindre salt.

5. Smag mere

Sluk fjernsynet, fjern avisen og koncentrer dig om det, du spiser. Forstyrrende elementer gør dig mindre opmærksom på at smage maden.

6. Smag på maden, før du kommer salt på

Det er ikke alene en dårlig vane. Det er også uhøfligt at komme salt på maden, før man har smagt på den.

7. Stop med at ryge

Rygning gør din smagsløg ineffektive. Kvitter du røgen, vil du smage mere og du kan derfor skure ned for saltforbruget.