Mad

Du bliver, hvad din mor spiser

'Du bliver, hvad du spiser', siger man som regel. Men i virkeligheden burde vi måske i stedet sige 'Du bliver, hvad din mor spiser'.

Ny forskning viser i hvert fald, at gravide kvinder, der spiser en usund kost, får børn, der er mere urolige og stressede end børn, hvis mødre spiste sundt under deres graviditet. Det skriver Livescience.com.

Det, der bekymrer forskerne allermest ved de nye forskningsresulater er, at skaden tilsyneladende er sket allerede inde i moderens mave. Har hun næret sit ufødte barn med usund kost, er barnet i større fare for at udvikle mentale problemer uanset, hvilken kost barnet får efter fødslen.

Legetøjsslanger hylede dem ud af den

23 babyer, der alle havde mødre, som levde usundt under deres graviditet, blev testet sammen med otte babyer, hvis mødre havde spist sundt, mens de ventede sig.

Forskerne testede blandt andet, hvordan babyerne reagererede, når de blev lagt i en fremmed favn og når de blev præsenteret for eksempelvis legetøjsslanger. Børnene af usunde mødre reagerede klart voldsommere og med større angst end børn af sunde mødre.

Resultatet er en vigtig lære for alle kvinder, der overvejer at blive gravide, siger forskeren bag undersøgelsen Kevin Grove.

- Graviditet er en sårbar periode både for fosterets udvikling, men også for barnets helbred på længere sigt, siger Kevin Grove.