Gør din krop klar til vinter

Efteråret og vinteren er hårde årstider for din krop, din hud og dit hår. Men med de rette produkter kan du beskytte dig mod kulden, styrke dit immunforsvar og måske endda forebygge en forkølelse.

Her får du gode tips til at pleje dit hår og din hud.

Din hud

Det er en rigtig god idé at supplere din hudpleje med en olie, når vejret bliver koldere, for at forebygge karsprængninger. For ved sæsonskiftet kan din hud sagtens være tør, selv om urenheder bryder frem. Vælg rene olier med antioxidanter, som beskytter din hud mod skadelige radikaler, der ælder huden.Acai Antioxidant Body Oil fra Rudolph Care, 445 kr.Pomegranate Facial Nourishing Oil fra John Masters Organics, 319 kr.

Dit hår

Dit hår bliver nemt tørt i vinterkulden, og du kender sikkert til problemet med statisk elektrisk hår. Brug altid en balsam, når du vasker dit hår, og plej det yderligere med en dybdevirkende hårkur et par gange om ugen. Kom en let finishcreme eller serum i, når håret er tørt, så undgår du det elektriske hår.Love Conditioner fra Davines, 215 kr.Hydro Finish fra Sassoon, 225 kr.

Kosttilskud

  • Sørg for at få ekstra vitaminer i vinterhalvåret.
  • - C-vitamin styrker vores immunforsvar ved at øge produktionen af de infektionsbekæmpende hvide blodlegemer. Man kan også anvende C-vitamin til at booste immunforsvaret og derved forkorte eller mildne en forkølelse, siger Malene Birch, der er indehaver af helsekostbutikken Lev Vel i København.
  • - E-vitamin understøtter C-vitamin, samtidig med at det forhindrer vira i at formere sig. Derudover er C- og E-vitamin begge stærke antioxidanter, der hjælper os med at holde os unge og friske og bevare en smuk hud og kulør i kinderne, siger hun.
  • Bio C-Vitamin fra Pharma Nord, 99 kr. for 120 stk.

Tip: Vælg blisterindpakkede vitaminer, der ligger i en beskyttet atmosfære, så indholdet ikke bliver ødelagt af ilt.

Din kost

Antioxidanter og C-vitaminer er alfa og omega for dit immunforsvar, og du skal have rigeligt af dem igennem din kost. Vælg så vidt muligt de lokale grønsager, som er friskest, og hvor vitaminindholdet er mest intakt. Fråds i bær som blåbær og brombær, mens sæsonen er til det, for de er også store kilder til antioxidanter. Appelsiner, broccoli, rød peberfrugt og kiwi er rige på C-vitamin, og rodfrugter, persille og spinat er fyldt med begge dele.