Sådan laver du sund OG lækker konfekt

Advarsel til alle slikmunde: Der er risiko for søde sager i følgende artikel.
Julekonfekten behøver ikke være usund eller kedelig. Chokolatier og danmarksmester i chokolade, Rikke Gryberg giver viser her, hvordan man laver tre forskellige stykker konfekt, der med garanti kan få tænderne til at løbe i vand, selv når anden og flæskestegen er fortærret.
Rikke Gryberg har lavet den hurtige, den sunde og den klassiske konfekt med et twist.
God chokolade kræver tid
En god chokolade med høj kakaoprocent er helt nødvendig, når du skal lave den lækre konfekt. Det kræver dog, at chokoladen bliver tempereres. Det betyder, at chokoladen først bliver varmet op til 50 grader, så nedkølet til 28 grader og så til sidst varmet op til 31 grader.
Det er ifølge chokolatier Rikke Gryberg ikke så besværligt, men:
"Det handler om at have lidt kærlighed og passion, når man arbejder med chokolade," siger Rikke Gryberg.
Og så skal du have god tid:
"Det dur ikke, hvis man i 11. time tænker, at man skal også lige nå at lave konfekt og ungerne hyler ved siden af. Chokolade skal laves med tid og overskud," siger Rikke Gryberg.
I de tre videoklip kan du se, hvordan den hurtige, den sunde og den klassiske konfekt med et twist bliver til. Find opskrifterne ved at følge de tre links i boksen til højre.
.