Mad

Go' kur 2011 - madplan for uge 3

Her får du madplanen for uge 3 af Go' kur 2011.

Du får hele madplanen i en printvenlig udgave ved at klikke på linket herunder

.

Og alle de lækre opskrifter i en printvenlig udgave her

.

Husk også at hente indkøbslisten og opskrifter på Bitz' dressinger - som vi kalder DYP-banken - i boksen til højre.

GO' kur er udviklet af Go'morgen Danmarks faste ernæringsekspert Christian Bitz og er baseret på 5 principper:

1. Rigtig mad

Vi bruger et minimum af forarbejdede fødevarer og optimerer alle retter, så de er renere, sundere og velsmagende. Det betyder farvel til sukker, tilsætningsstoffer og andet madsminke, der findes i fødevarer der alle er forarbejdede til ukendelighed. Du skal kunne genkende din mad når den ligger på tallerkenen. Så smager den også bedre og du får mest sundhed pr. kalorie.

2. Proteinprinsesse

Spis fisk, æg, kød, bønner, linser og mejeriprodukter til alle dine måltider. Disse fødevarer har et højt indhold af proteiner, der mætter godt og holder forbrændingen høj. Ny forskning har vist, at et relativt højt indtag af proteiner er essentielt for et effektivt vægttab, der holder. Derfor har alle kurens måltider et højt proteinindhold. Se opskrifter på Bitz bedste dressinger i boksen til højre.

3. Grøntsager gør godt

Grøntsager mætter godt og indeholder kun få kalorier - især her om vinteren, hvor kål og rodfrugter frister. Lad ca. halvdelen af din tallerken til aftensmad være dækket af grove grøntsager og mindst 1/3 til frokost. Frugter og bær er også glimrende til f.eks. morgenmad og mellemmåltider.

4. Fuldkornsfest

Vi skærer ned på det traditionelle tilbehør som ris, pasta og hvidt brød og øger i stedet for indtaget af fuldkornsprodukter. Og det gør vi fordi, de mætter bedre, er med til at holde blodsukkeret stabilt og indeholder en række vitaminer, der holder hjernen klar.

5. Det skal være let

Alle retter i kuren er udviklet, så du kan spise helt almindelig mad sammen med din familie. Ellers holder de sunde vaner nemlig ikke. Retterne er lette at købe ind til i et almindeligt supermarked og enkle at tilberede i dit køkken.