Mad

Vi overspiser kage på kontoret

Vi spiser for meget kage på kontoret - også selvom vi måske ikke har lyst. Vi føler os pressede til det af kollegaerne, viser undersøgelse.

Ved den mindste anledning kommer der kage på bordet på de danske arbejdspladser, men mange har svært ved at holde igen, når der bliver delt kage eller andre søde sager ud.

Mere end hver fjerde hælder mere sukkergodt ned i halsen, end de egentlig har lyst til, viser en undersøgelse foretaget af Kristelig Fagbevægelse. Det skriver metroXpress.

Det kommer ikke bag på sundhedscoach Pernille Skall, som har flere klienter, der oplever det som et stort problem, at der er kage på arbejdspladsen hver dag. Folk skal blive bedre til at slå autopiloten fra og træffe bevidste valg, mener hun.

"Vi lever meget på autopilot. Den skal vi udfordre. Jeg går ikke ind for total afholdenhed. Man skal også give sig selv lov til kage, men man skal være bevidst om, at man selv træffer valget," siger hun.

Glem, at du er en helsefreak

Undersøgelsen viser samtidig, at fire procent spiser for meget i nogle situationer, fordi de føler sig presset til det. Pernille Skall mener, at det tal i virkeligheden kan være meget højere. Folk spiser simpelthen løs af lækkerierne, fordi de ikke ønsker at falde uden for fællesskabet på arbejdspladsen, mener hun.

"Folk lader sig styre af, hvad de tror, andre mener. Jeg tror, at der er flere, der har svært ved at sige nej, fordi de så tænker, at de skal høre på kollegernes stikpiller og kommentarer som 'er du nu blevet helsefreak igen'," siger hun til metroXpress.