Mad

Sådan laver du en genial frokostmenu

Du skal have flere ting in mente, når du sammensætter en frokostmenu. Her får du nogle tips - blandt andet fra Michelin-kokken Thomas Rode.

Tænk over... ...smagen

Det er vigtigt at have smagen i de forskellige retter for øje. Retterne skal nemlig gerne overraske hver for sig. Så undgå, at nogle af ingredienserne går igen. Melon til både forret og dessert er for eksempel ikke optimalt.

...anledning og gæster

Tænk over, hvad årsagen til sammenkomsten er, og lad det afspejles i retterne. Hvem dukker op? Er der børn iselskabet? Vegetarer? Og tag hensyn også til mennesker, der af religiøse eller kulturelle årsager har særlige regler eller forbehold i forhold til mad.

...årstiden

Udnyt de forskellige råvarer, som årstiden byder på. Om vinteren kan du servere kraftfulde retter med kartofler, kål, rodfrugter og kød. På en varm forårs- eller sommerdag kan menuen for eksempel bestå af en lækker salat, kylling, fisk eller tærter.

...farvesammensætning

Vi spiser ligeså meget med øjnene som med munden. Derfor er det vigtigt,, at menuens farver vækker appetit hos gæsterne. Retterne må meget gerne indeholde flere forskellige farver. Fisk med lys sauce efterfulgt af vaniljeis bliver fersk at se på.

...anretning

Det er meget simpelt at få din menu til at fremstå lækker og veltilberedt. Sørg for at lægge det pænt på fadene og pynte med friske og kunstfærdigt udskåret grøntsager. Det giver et lækkert look og øger appetitten.

...alternativer

En frokost behøver ikke blive indtaget med servering om et bord. Du kan gøre det lidt nemmere for dig selv ved at planlægge en buffet i stedet. Men begræns så antallet af retter. Hellere færre, men gode udvalgte.