Mad

Madspild: Shawarma med råkost

Shawarma med råkost

Hovedret hele året

(4 pers.)

Rest: en rest kød, fx lammekølle, culottesteg eller oksemørbrad

400 g stegt kød i strimler

1-2 spsk olie

2 tsk knust spidskommen

2 fed fintrevet hvidløg

1-2 tsk sambal oelek (chilipasta)

Saft af 1 citron

Salt og friskkværnet peber

Dip:

2 dl græsk yoghurt

2-3 spsk hakket mynte

1 fed knust hvidløg

Salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

Pitabrød, tortilla wraps eller tyrkiske fladbrod, råkost af kål

1. Skær kødet i strimler. Opvarm en wok eller stor pande, så den er rygende varm.

2. Hæld olie i og steg kødet ved kraftig varme. Tilsat spidskommen, hvidløg og sambal oelek (chilipasta). Vend hele tiden rundt i kødet.

3. Hæld citronsaft på og smag til.

4. Fyld i pitabrød, tortilla eller tyrkiske fladbrød og server med råkost.

5. Til dippen røres alle ingredienserne sammen og smages til med salt og peber.

Kok: Suhrs Madakademiet

Kilde: Stop spild af mad