Mad

Spis dine bananer grønne

Du ved, at det ikke er ligegyldigt, hvilken mad du spiser. Men vidste du også, at måden du tilbereder maden på, har stor betydning for, hvor sund den er? Her kan du få gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din mad

Fuldkorn, grove grøntsager og kun en smule kød. Der er mange tips til, hvordan du spiser sundt. Men faktisk har tilberedningen af maden også stor betydning for, hvor sund den er. Diætist Juliette Kellow giver gode råd til Daily Mail om, hvordan du får mest muligt ud af din mad. Her kan du læse fem af hendes tips.

Grønne bananer feder mindre

Modne bananer har en sødere smag, end de knapt så modne bananer. Det skyldes, at noget af den stivelse, der er i bananen, bliver til sukker, når bananen modnes. Men det betyder ikke, at der er flere kalorier i den modne banan.

Til gengæld kan graden af modenhed påvirke, hvor mange af de kalorier du får fra frugten, som din krop optager. Jo mindre moden bananen er, des mere resistent stivelse indeholder den, og det betyder, at kroppen fordøjer bananen langsommere, og din krop optager færre kalorier fra frugten.

Kog din pasta al dente

Når den pasta du spiser har en lidt fast konsistens, er tarmen længere tid om at nedbryde stivelsen til sukker. Det betyder, at der går længere tid, før pastaen optages i blodbanen, og det holder os mætte i længere tid. Hvis pastaen koges for meget, nedbrydes stivelsen hurtigere til sukker. Derfor bør du koge din pasta to til tre minutter kortere, end den foreslåede kogetid, så den fastholder al dente-konsistensen.

Dåsemajs er sundest

Forskere fra Cornell Universitet i New York har fundet ud af, at den varmebehandling, som bruges til at behandle majs på dåse, øger mængden af antioxidanter i majsene med 44 procent. Antioxidanter er med til at modvirke, at dine celler skades, og at risikoen for hjertesygdomme og kræft øges. Stigningen af antioxidanter mere end opvejer det tab af C-vitaminer, der sker, når majsene konserveres.

Kog dine gulerødder

Sammenlignet med rå og dampede gulerødder, indeholder kogte gulerødder det højeste antal carotenoider - antioxidanter, som kroppen bruger til at danne A-vitamin. 100 gram kogte gulerødder indeholder 28 mg C-vitamin. Det er kun en smule mindre, end de 31 mg, der er i rå gulerødder og noget mere, end de 19 mg, der er i dampede gulerødder.

Spis fed salatdressing med god samvittighed

For at få flest antioxidanter ud af din salat, bør du droppe light-dressingen og spise en version med olie. Research fra Ohio State Universitet har nemlig vist, at når du spiser frisk salat med fedt, hjælper det kroppen til at absorbere antioxidanter fra tomater, gulerødder og salatblade. Som et alternativ, kan du vælge at pifte din salat op med avocado, som er rig på sund fedt, der er godt for dit hjerte.