Mad

Chokoladespisere er slankest

Spis chokolade og bliv slank - det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er ikke desto mindre, hvad en undersøgelse netop har slået fast.

Forskere har længe vidst, at den mørke chokolade har en positiv indvirkning på din sundhedsmæssige tilstand, bl.a. kan den sænke blodtrykket og forbedre insulinresistensen.

Men nu har et amerikansk studie, der netop er blevet offentliggjort i the journal Archives of Medicine, påvist, at der også er en sammenhæng mellem chokolade og en slank figur - vel at mærke på den positive måde.

Spis chokolade jævnligt

Studiet viser nemlig, at de mennesker, der spiser chokolade jævnligt, er slankere end de, der kun nyder den lækre spise en gang i mellem. Og når vi skriver jævnligt, så taler vi om flere gange om ugen - det må siges at være godt nyt til alle med en sød tand.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1000 voksne mænd og kvinder mellem 20 og 85 år. Deltagerne blev vejet og målt og udspurgt om motions- og kostvaner - herunder, hvor ofte de spiser chokolade.

Det gennemsnitlige svar lød på to gange om ugen, men de deltagere, der spiste chokolade hyppigere end gennemsnittet, altså mere end to gange om ugen, viste sig at have en lavere BMI end de, der nød chokoladen de gennemsnitlige to gange om ugen eller sjældnere end det.

"Chokoladekalorierne tæller lidt mindre"

Forskerne forklarer den interessante og nok så nyttige oplysning med, at chokoladens indhold af antioxidanter og andre gavnlige stoffer påvirker kroppens forbrænding og opbygning af muskelmasse.

Det betyder, at omdannelsen af kalorier til fedt mindskes:

"Det er som om, de kalorier, du indtager gennem chokoladen, tæller lidt mindre," siger en af folkene bag undersøgelsen, professor Beatrice Golomb fra den medicinske afdeling på University of California, til Myhealthnewsdaily.com.

Lidt men godt

Det er dog værd at bemærke, at du ikke uden videre skal kaste dig over chokoladepladerne i sundhedens hellige navn. Det er nemlig hyppigheden og ikke mængden, der tæller.

Som bekendt indeholder chokolade mange kalorier, og selv om studiet viser, at omdannelsen af kalorier til fedt mindskes, så kan vi ikke garantere dig, at du kan holde den slanke linje, hvis du nyder din chokolade ad libitum.

Hvor tit spiser du chokolade? Afgiv din stemme i boksen.