Mad

Spis chokolade 20 min. før din mad

Et stort amerikansk studie viser, at folk, der spiser chokolade jævnligt, er slankere end de, der spiser chokolade sjældent.

Med jævnligt taler vi om hyppigere end to gange om ugen. En afstemning blandt tv2.dk's brugere viser, at rigtig mangeer glade for den syndige og sunde spise.

Lidt over halvdelen af de mere end 2000 brugere, der i skrivende stund har afgivet deres stemme, fortæller, at de spiser chokolade oftere end to gange om ugen.

To stykker af den mørke om dagen

Det er imidlertid ikke lige meget, hvilken slags chokolade du kaster dig over, eller hvor store mængder du indtager af den.

Vi har hørt det før, og vi får det bekræftet nu: Det er den mørke variant, vi skal vælge, når vi vil tilfredsstille den søde chokoladelyst:

"Det skal helst være den mørke - også når du vælger pålægschokolade. Jo højere kakaoprocent, des sundere er chokoladen. Og så skal man ikke spise mere end højst 10-15 gram om dagen - det svarer til to små stykker," fortæller ernæringsekspert Christian Bitz til tv2.dk.

Spis chokoladen før et hovedmåltid

Mange ser chokoladen som en sød dessert, der skal nydes efter et hovedmåltid. Den opfattelse skal vi vende helt på hovedet, siger Christian Bitz.

Ganske overraskende får du nemlig mest ud af din chokolade, hvis du vælger at nyde den kort før et hovedmåltid:

"Du kan med fordel spise din chokolade ca. 20-30 minutter før et hovedmåltid. Det lyder lidt omvendt, men forklaringen er god nok. Det er nemlig sådan, at en del af det fedt, der er i mørk chokolade, nedbrydes dårligt," forklarer Bitz til tv2.dk.

"Det betyder, at det fortsætter ned i tarmen, hvor der så sendes mæthedssignaler op til hjernen. Når du når til dit hovedmåltid, vil du spise mindre, end du ellers ville have gjort," fortsætter han.

Absolut nyttig viden, som pludselig gør det meget mere acceptabelt at stikke hånden ned i skuffen med syndige sager under madlavningen.