Mad

Tre lækre sommerretter på få minutter

Skybrud og halvfesne temperaturer skal ikke være nogen undskyldning for ikke at spise sommermad. Go' morgen Danmarks trofaste kok Claus Holm laver tre lækre sommerretter - en til damerne, en til herrene og en til hele familien.

"I min verden er sommermad enkelt, koldt, delikat med masser af smag - og gerne noget fra dagen før", siger Holm, inden han kaster sig ud i tilberedningen af en mangosalat med grillet kylling, herresalat med kalv og blåost-dressing samt til slut en gang pandekager, som Claus' far lavede dem.

Mangosalat med kylling

Dameretten er en lækker mangosalat med kold, grillet kylling, som spices op med lidt chili og ingefær. Hele herligheden er klar på tre minutter.

Herresalat med kalv og blåskimmelost

Herreretten er en af dem, der giver dårlig ånde. For nu at sige det, som det er. Kold steg i skiver - på en bund af plukket iceberg, krydret med salt, peber og sommerløg. Og så en dressing med surmælksprodukt, sennep og blåskimmelost.

Pandekager som vor far lavede dem

Den sidste af de tre lette sommerretter er i virkeligheden en halvtung sag. Ikke mindre end otte æg i følgeskab med riiiigeligt smør, danner grundlag for pandekager fra Claus' barndom.

Se alle opskrifterne i linkboksen til højre. Velbekomme!