Mad

Brugerne om grill: Kul bedre end gas

Grillkødet smager bedre, når det grilles over kul frem for på en gasgrill, mener hovedparten af tv2.dk's brugere

På et interaktivt kort har hundredvis af brugere på tv2.dk tastet ind, hvilken måde de foretrækker at grille på. 61 procent af brugerne mener, det er bedst at grille med kul.

"Man får den rigtige grillsmag, når man griller med kul, og det er også den mest hyggelige måde at grille på," skriver Thomas Frank på Go'morgen Danmarks Facebook-side.

I Go'morgen Danmark var der ellers et testpanel, der i en blindtest vurderede, at gasgrillen ikke alene var den nemmeste måde at grille på, men kødet derfra smagte også bedst.

"Skvatmikler" bruger gasgrill

"Gas er for folk, som er skvatmikler og ikke kan finde ud af at bruge en grill med kul," lyder det fra Nikita Jinx Jensen.

Flemming Andersen er også fan af at grille med kul, men han erkender, at det kan være noget nemmere at tænde op i gasgrillen.

"Rigtigt nok er det nemmere og hurtigere at tænde op for, men charmen ved at grille er jo netop, at det tager tid, samt det stadigvæk ikke giver den rigtige smag. Glem alt om elektrisk grill. Bruger man sådan en, kan man lige så godt gå indenfor og lave det på en raclette," forklarer han.

Fantastisk smag med gasgrill

Det er dog ikke alle, der er enige i, at kødet smager bedre, hvis man bruger kul. 36,6 procent holder fast i, at gasgrillen er den bedste.

"Gasgrill med lavasten er en fantastisk god løsning, fordi det er nemt at regulere varmen. Og når fedt og krydderier drypper ned på stenene, giver det en fantastisk smag til kødet," forklarer Tina Ejrup Sigbrand.

På Go'morgen Danmarks Facebook-side kan du fortsat nå at give din mening til kende.

Hvis du har lyst til at taste dit foretrukne valg mellem kul eller gas ind på det interaktive kort, kan du fortsat nå det - klik på det øverste link i linkboksen.