Mad

Stem: Er kul eller gas bedst til grill?

Skal dine pølser grilles på gas eller kul? Vær med til at afgøre, om den klassiske kulgrill eller moderne gasgrill er bedst

To af sommerens kulinariske religioner støder sammen. Skal stegen grilles på gas eller kul? Og hvad med pølserne eller en majskolbe?

Grillentusiaster har længe diskuteret, hvilken måde der er bedst, men nu har Go'morgen Danmark sat sig for at få det afgjort én gang for alle - en klassisk kulgrill eller en moderne gasgrill?

Ifølge Go'morgen Danmarks testpanel er det kuglegasgrillen, der klarer sig bedst. På testens andenplads kommer en Weber Q-gasgrill, hvor Go'morgen Danmark har fyldt lavasten i, mens den klassiske kulgrill må nøjes med trejde- og sidstepladsen (OBS: At der i programmet var lagt lavasten i Weber Q-grillen, beror på en fejl. Weber fraråder på det kraftigste, at man lægger lavasten i deres gasgrill, da de lukker for varmetilførslen og kan forårsage opflamninger).

Nemmere og bedre

"Det er nemt, det er hurtigt, og det smager godt. Når jeg kommer hjem fra arbejde, tager det fem minutter at tænde op. Hvis jeg skal grille en pølse eller kotelet, skal jeg ikke vente tyve minutter på, at briketterne er klar," siger Bo Meyer, der er ingeniør og grillentusiast.

"Det smager bare bedre," siger madentusiast Kasper Rost, der ellers tidligere har været udelukkende til at grille med kul.

Men er du enig i det? Hvilken måde er bedst at grille på?

Klik på kortet nedenunder, og giv dit bud på, hvilken måde der er bedst at grille på. Du kan også gå ind på vores Facebook-side via det øverste link i linkboksen og skrive, hvorfor det er bedst at grille med kul eller gas - eller hvis der er nogle madvarer, der egner sig bedre til det ene eller andet?

--