Mad

13 tip til at undgå feriefristelser

Af Anne Sofie Østergaard, Fysisk træner og ernæringsekspert hos Fitness & Sports Akademiet

Ferie, flødeis og festival. Fristelserne er mange, så her får du tips til hvordan du spiser lidt sundere i ferien.

1)

Når du ankommer til dit hotel, tager du alt ud fra mini-baren og gemmer det (Husk at sætte det på plads igen så du ikke bliver charget)På den måde er der plads til vand og sunde snacks - og du undgår fristelser.

2) Hvis dit hotel tilbyder en kontinental morgenmad, holder du dig til proteiner i form af æg, fisk og kød samt grøntsager og frugt.

3) Spring ikke måltider over, din krop har brug for brændstof hele dagen.

4) Drik vand før du spiser, således vil du spise mindre mad

5) Vær forsigtig med drikkevarer. Alkohol kan mindske hæmninger og fremkalde overspisning, ikke-alkoholiske drikkevarer kan være fuld af kalorier og sukker

6) Lad være med at spis dig mæt i brød.

7) Nip snarere til oliven end peanuts. Såfremt oliven serveres i olie, kan du bruge en serviet til at duppe overskydende olie væk med, du ved ikke hvad slags olie, der er brugt.

8) Undgå retter, der er beskrevet som værende pandestegt, dybstegt, sauteret, flamberet eller retter der kommer i cremede saucer.

9) Hvis du holder ferie nær kysten, vil der sandsynligvis være masser af fisk og skaldyr på menuen. Vær ikke bange for at prøve mere usædvanlige fisk som krabber, hummer, havtaske, muslinger, østers, tigerrejer, jomfruhummer, sardiner, eller sværdfisk

10) Vær forsigtig, når du bestiller salater. Det kan se ud som om at du har valgt det sundeste på menuen, men ofte har kokken tilbøjelighed til at drukne salaten i dressing. Vær derfor ikke bange for at bede tjeneren om at komme med dressing og salat hver for sig.

11)

Hvis du er på en "all inclusive-ferie", mind dig selv om, at bare fordi det hele er betalt, betyder det ikke at, du skal stable så meget mad på tallerkenen, som du kan.Lad ikke "all-you-can-eat " buffet være din "kostslave"! Selvom det er nemt til at overspise, er der heldigvis masser af sunde muligheder at vælge mellem. Fyld din tallerken bare én gang, og gå ikke tilbage til buffeten.

12) Hvis du skal have dessert så vælg frisk frugt eller frugtsalat med fx macadamiannødder.

13) Tid til motion. Motion lindrer ferie stress og forebygger vægtøgning. Prøve 10 til 15-minutters raske gåture to gange dagligt.