Mad

Undgå de dårlige - sådan tilbereder du østers

Hvis du kan lide østers, kan du få gode råd til, hvordan du laver seks forskellige former for østers - og hvordan du sikrer, at du ikke spiser de dårlige

Rundt omkring i Danmark er der forskellige arrangementer med østers, fordi det i efterårsferien er officiel østersuge. Far og søn - østersentusiast Ulrik Jensen og kok Frederik Jensen - viser, hvordan du selv kan tilberede østers hjemme i køkkenet.

Først og fremmest skal du sikre dig, at du har købt nogle friske østers i supermarkedet eller hos fiskehandleren.

"Man skal selvfølgelig være sikker på, at østerserne er friske. Selvfølgelig har de kun friske østers i disken. Når man så lige åbner den, kan man lige dufte til den, og den skal dufte af hav og ikke andet. Hvis den dufter af alt andet, skal man kassere den," siger Ulrik Jensen.

Spar på saltet

I Go' morgen Danmark bliver der blandt andet serveret østers med saltet smør, men som tommelfingerregel skal man ellers spare lidt på saltet.

"Jeg har ikke givet det noget salt, for østers er i forvejen meget saltet, så man skal ikke give det så meget salt," råder kok Frederik Jensen.

Østers lever i havvand og af plankton. De kan blive op til 20 år gamle, og undervejs kan de skifte køn.

"Den har begge køn. Kønnet skifter med vandtemperaturen, så når vandet når 17-20 grader, skifter den til hunkøn," forklarer Ulrik Jensen.

Se de fire forskellige klip fra Go' morgen Danmark, hvor Ulrik og Frederik Jensen viser, hvordan man tilbereder seks forskellige østers.