Mad

Uimodståeligt chokoladepålæg -- lav det selv.

200 g hasselnødder 100 g mørk chokolade 100 g lys chokolade ½ stang vanilje 1 dl sukker eller flydende mild blomsterhonning 1 dl piskefløde

Smør bare tykt på. Dette hjemmelavede chokoladepålæg løfter dit morgenbrød til ukendte højder.

Ingredienser

Tilberedning

  • Nødderne kommes i en bradepande og stilles i ovnen ved 170 grader, til de dufter og begynder at tage farve. De skal ikke brankes, men brune let.
  • Kom halvdelen af de varme nødder i en foodprocessor eller blender, og kør, til de næsten afgiver olie.
  • Hak den mørke chokolade groft, og kom den i blenderen sammen med halvdelen af vaniljestangens korn.
  • Blend videre.
  • Chokoladen vil nu smelte pga. varmen fra nødderne. Tilsæt så halvdelen af honningen, og blend det til en glat masse.
  • Tilsæt derefter halvdelen af fløden.
  • Hæld massen halvt op i et eller to glas, og gentag hele processen med den lyse chokolade, og hæld den oven på den mørke.
  • Stil glassene i køleskab, og spis det på brød, når det er kølet af.
  • Kan holde sig i op til 10 dage i køleskab.