Uimodståeligt chokoladepålæg -- lav det selv.

200 g hasselnødder 100 g mørk chokolade 100 g lys chokolade ½ stang vanilje 1 dl sukker eller flydende mild blomsterhonning 1 dl piskefløde
Smør bare tykt på. Dette hjemmelavede chokoladepålæg løfter dit morgenbrød til ukendte højder.
Ingredienser
Tilberedning
- Nødderne kommes i en bradepande og stilles i ovnen ved 170 grader, til de dufter og begynder at tage farve. De skal ikke brankes, men brune let.
- Kom halvdelen af de varme nødder i en foodprocessor eller blender, og kør, til de næsten afgiver olie.
- Hak den mørke chokolade groft, og kom den i blenderen sammen med halvdelen af vaniljestangens korn.
- Blend videre.
- Chokoladen vil nu smelte pga. varmen fra nødderne. Tilsæt så halvdelen af honningen, og blend det til en glat masse.
- Tilsæt derefter halvdelen af fløden.
- Hæld massen halvt op i et eller to glas, og gentag hele processen med den lyse chokolade, og hæld den oven på den mørke.
- Stil glassene i køleskab, og spis det på brød, når det er kølet af.
- Kan holde sig i op til 10 dage i køleskab.