Mad

Sådan laver du Meyers bedste brød

Der er intet som duften af hjemmebagt brød. Og med hjælp fra Claus Meyer, som er på gaden med sine nye "Bagebog", kan du nu lave noget af det allerbedste af slagsen. Kig med her og få opskriften på ølandshvedebrød.

Ølandshvede er en nordisk kornsort, som man brugte ivrigt til at bage med for 200-300 år siden. Den har været gemt og glemt i mange år, men nu er den fundet frem igen til stor glæde for blandt andre Claus Meyer - og andre som er vilde med at bage.

Ud over at sorten er mere aromatisk og smager meget af korn, har den nemlig også bedre protein- og glutenstruktur og en bedre evne til at binde vandet i dejen. Og det er afgørende, når man laver et brød med et højt fuldkornsindhold, fortæller Claus Meyer.

Så er du til godt og sundt brød fyldt med smag, så kig med i videoerne, hvor Claus Meyer fortæller mere om ølandshvedens fordele og viser dig, hvordan du laver et lækkert ølandshvedebrød. Opskriften finder du via linket i boksen til højre.

.

.