Opskrift: Gorm's julepizza med andebryst, peberrodscreme, svampe og rødkål

Københavns pizzatroldmand Gorm Wisweh har lagt i ovnen til en alternativ julemenu - pizza med and, rødkål og peberrodscreme.
Nedenfor finder du opskriften på julepizzaen, mens du via linket i boksen til højre pizzakongens opskrifter på pizzadej og tomatsovs.
Ingredienser: 3-4 pizze:
- - Dej pr. pizza: ca. 175 gram
- - 1,5-2 dl tomatsovs
- - ½ frisk mozzarella
- - Røget andebryst. (Fås hos en god slagter og franske specialitetsudsalg)
- - 100 gram Mascarpone
- - 50 frisk peberrod
- - 1-2 dl fløde
- - ¼ rødkålshoved
- - 1-2 dl æbleeddike
- - En stor håndfuld bredbladet persille
- - Lidt svampe, gerne portobello eller dens lillebror markchampignon (Jeps og kantareller eller karl johan smager naturligvis også rigtig godt i denne sammenhæng)
- - Lidt god olivenolie
- - Salt og peber.
Fremgangsmåde:
- Skær peberroden i små tern og blend peberroden, mens du tilsætter fløden. Blend ikke for længe da det hele så klumper og bliver til smør. Så det skal gøres gelinde.
- Lad hvile 20 minutters tid, så smagen rigtig trækkes ud.
- Sigt eventuelt peberrodsfløden hvis du synes.
- Vend og rør peberrodsfløden i mascarponen til denne har flødeskumskonsistens og smag til med salt.
- Snit rødkålen fint og vend den med groft hakket persille og æbleeddike (evt. lidt skalotteløgsringe hvis man synes). Lad det også trække 20 minutters tid.
- Skær andebrystet i mindre tern.
- Rul bunden ud (30 cm i diameter) og fordel en god skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade 1/2 cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.
- Pluk ½ mozzarella og fordel jævnt over bunden,
- Fordel nu det røgede andebryst udover pizzaen, brug ca. 1/3 eller omkring 100 gram pr. pizza. Husk at enkelt og moderat fyld er vejen til en skarp pizza. (Ja jeg ved godt det går lidt imod julens monsterportioner, men du har jo til 3-4 pizze, så spis hellere mange sprøde og frække end en druknet i fyld)
- Put seks små tesketoppe peberrodsmascarpone på pizzaen hist og her. (Det kommer til at flyde lidt ud, så der behøves igen ikke mere)
- Slut af med et par skiver friske svampe og dryp med lidt olivenolie.
Bagning:
-Bages på opvarmet bagesten ved 300 grader i fire minutter, til skorpen er gylden og bunden sprød. Eller så varm, ovnen nu kan blive. Helst på indstillingen oven- og undervarme (varmluft er ok, men giver ikke helt den bedste effekt.)
- Har man ikke en ovn der kan gå til 300 grader, så indstil den så tæt på du kan komme. Det normale vil være 275 grader.
- Har du ikke en bagesten så prøv at forbage bunden uden fyld på 1-2 min og læg så dit fyld på. Så skulle du stadig få en rigtig lækker sprød pizza.
- Når pizzaen er bagt færdig så pyntes den med den råmarinerede rødkålssalat og den får et dryp friskkværnet peber.
- Er man ægte glad for peberrod så høvl lidt friskt ud over, men pas på den ikke overdøver de andre fine smage, du har kreeret.