Mad

Sådan laver du pizzakongens julepizza

Københavns pizzatroldmand Gorm Wisweh har lagt i ovnen til en alternativ julemenu - pizza med and, rødkål og peberrodscreme. Få opskriften på julepizzaen her.

En pizza behøver langt fra altid at følge opskriften 'tomat, skinke og ost'. Det er holdningen hos Gorm's, som er kendt for at eksperimentere med råvarer og smag på pizza. Og juletiden er ingen undtagelse. Nu kombinerer Gorm's nemlig to af julens store klassikere - and og rødkål - med sprød italiensk pizza.

"Vi har taget nogle af de klassiske ingredienser fra julebordet og sat det sammen med andre gode råvarer, så man både får smagen af jul og en rigtig lækker og spændende gourmetpizza," siger Gorm Wisweh, autodidakt pizzatroldmand og medejer af Gorm's.

Julemad med et twist

"Når vi laver særlige jule-retter, er det fordi, vi ønsker at vise danskerne, at pizza ikke bare er pizza, og julemad ikke behøver at være flæskesteg, brun sovs og kartofler."

"Pizza er en genial spise, som du kan fylde alverdens spændende råvarer på, og som kan live lidt op i madtraditionerne omkring jul," lyder det fra Gorm Wisweh, hvis julepizza består af tomat, mozzarella, røget andebryst, mascarpone-peberrodscreme, marineret rødkål og bredbladet persille.

Har du mod på at servere en alternativ julemenu i år og give dig i kast med Gorm Wiswehs julepizza, så finder du en udførlig opskrift via det øverste link i boksen til højre.