Mad

Test: Her er de bedste æbleskiver

Et af decembers helt store tvivlsspørgsmål er, hvor man får de bedste æbleskiver. Med arrangementer der strækker sig over en hel måned, kan det være fristende at springe over, hvor gærdet er lavest og købe sig til æbleskiverne. Her guider TV2.dk dig til de bedste. Se resultatet længere nede på siden.

Du kan med god samvittighed smide en pose færdige æbleskiver i ovnen, når lejligheden byder sig. TV2.dk har testet hvilke færdiglavede æbleskiver, der er det bedste køb udfra pris, smag, konsistens, duft og udseende og testen viser, at du ikke går helt galt i byen med en pose æbleskiver op fra køledisken i supermarkedet.

Testpanelet består af smagseksperterne Preben Vestergaard Hansen, Michael René og Tanya Junge Meibom fra Proffesionshøjskolen Metrolpol og Forbrugerredaktør på TV2.dk, Christina Melchiors.

Disse æbleskiver testede vi:

Produkt:

Pandestegte æbleskiver med kardemommePris: 29,95 (18 - 20 stk.) Forhandler: SuperBrugsen

Produkt:

Irmas æbleskiver bagt på pandePris: 20 (20 stk.)Forhandler: Irma

Produkt:

Pandestegte æbleskiver med kærnemælk og kardemomme fra CreapanPris: 17,95 Forhandler: Føtex

Produkt:

Karen Volf klassiske pandebagt æbleskiver med kærnemmælk og kardemomme.Pris: 22,95 (16 stk.)Forhandler: Netto, Føtex og Coops butikker

Tilberedning: Æbleskiverne er tilberedt i ovn efter anvisning på pakkerne.

Blindtest: Dommerne har ikke kunnet se, hvilke æbleskiver de smagte, før karakteren var afgivet.

Vi har testet fire slags æbleskiver fra frysedisken, fra discount til luksus og giver karakterer fra 1 til 6 stjerner, hvor 6 stjerner er karakteren for det ultimative produkt.

Frosne æbleskiver er glimrende

"Det er jo tydeligt, at de ikke er hjemmelavede. Den kuglerunde form afslører, at det er et fabriksprodukt, men ellers er kvaliteten egentlig overraskende god", lyder den umiddelbare vurdering fra smagspanelet. Og så bliver der ellers sniffet, snuset, smagt, smasket og dissekeret dej. "Færdige æbleskiver kan godt være så friturefede, at de næsten er uspiselige. Det er heldigvis ikke tilfældet her", vurderer et gennemsnitligt tilfreds testpanel.

Testvinderen

Første æbleskive er fra SuperBrugsen, pandesteget med kardemomme og bliver godt modtaget af panelet. Den har en god smag af vanille og citron, har et dejligt sprødt knas udenpå og er lækker blød indeni. Er hverken klæg eller fedtet og bliver vurderet til at være over det gennemsnitlige købe-æbleskive gennemsnit og indkasserer fem stjerner og titlen som testvinder.

.

Næste skive, der er fra Irma, får pæne ord for farven, en god duft og en god skorpe. Smagseksperterne finder dog æbleskiven noget tør og spekulerer over om det er en ny, moderne version med fuldkornsmel. Eksperterne mener dog, der er for meget citronmåne over Irmas æbleskive og tildeler den tre stjerner.

.

God at smide efter svigermor

Tredje testskive er pandestegte med kardemomme og kærnemælk fra Føtex og gør ikke stort indtryk på panelet. Den er hverken sprød, smager ikke af jul, men af æg og mel og er tør. Testerne kalder den tam og en vover pelsen og mener, at den vil være god at smide efter svigermor... Selvom testpanelet understreger, at ingen af dem kan finde på den slags! Føtex æbleskive får to stjerner.

.

Fjerde og sidste skive er fra Karen Volf og bliver også vurderet til at være over middel. Den får point for sin gode konsistens, gode smag og fine. Den har et godt, sprødt knas og er hverken tør, klæg eller blød. Smagseksperterne ender med at tildele den fire stjerner.

Sådan spiffer du dine æbleskiver op

Pep dine købte æbleskiver op

Vælger du at købe dine æbleskiver anbefaler kokken Claus Holm følgende:

1 spsk sukker, 1 spsk kanel, i knivspids revet muskatnød og knivspids fint lakridspulver blandes sammen og drysses henover æbleskiverne inden de skal bages.

Bag så æbleskiverne som anvist på posen.

Det er super lækkert at servere æblekompot til æbleskiverne.

.