Test: Her er de bedste æbleskiver

Et af decembers helt store tvivlssp√łrgsm√•l er, hvor man f√•r de bedste √¶bleskiver. Med arrangementer der str√¶kker sig over en hel m√•ned, kan det v√¶re fristende at springe over, hvor g√¶rdet er lavest og k√łbe sig til √¶bleskiverne. Her guider TV2.dk dig til de bedste. Se resultatet l√¶ngere nede p√• siden.

Du kan med god samvittighed smide en pose f√¶rdige √¶bleskiver i ovnen, n√•r lejligheden byder sig. TV2.dk har testet hvilke f√¶rdiglavede √¶bleskiver, der er det bedste k√łb udfra pris, smag, konsistens, duft og udseende og testen viser, at du ikke g√•r helt galt i byen med en pose √¶bleskiver op fra k√łledisken i supermarkedet.

Testpanelet best√•r af smagseksperterne Preben Vestergaard Hansen, Michael Ren√© og Tanya Junge Meibom fra Proffesionsh√łjskolen Metrolpol og Forbrugerredakt√łr p√• TV2.dk, Christina Melchiors.

Disse æbleskiver testede vi:

Produkt:

Pandestegte æbleskiver med kardemommePris: 29,95 (18 - 20 stk.) Forhandler: SuperBrugsen

Produkt:

Irmas æbleskiver bagt på pandePris: 20 (20 stk.)Forhandler: Irma

Produkt:

Pandestegte √¶bleskiver med k√¶rnem√¶lk og kardemomme fra CreapanPris: 17,95 Forhandler: F√łtex

Produkt:

Karen Volf klassiske pandebagt √¶bleskiver med k√¶rnemm√¶lk og kardemomme.Pris: 22,95 (16 stk.)Forhandler: Netto, F√łtex og Coops butikker

Tilberedning: Æbleskiverne er tilberedt i ovn efter anvisning på pakkerne.

Blindtest: Dommerne har ikke kunnet se, hvilke √¶bleskiver de smagte, f√łr karakteren var afgivet.

Vi har testet fire slags æbleskiver fra frysedisken, fra discount til luksus og giver karakterer fra 1 til 6 stjerner, hvor 6 stjerner er karakteren for det ultimative produkt.

Frosne æbleskiver er glimrende

"Det er jo tydeligt, at de ikke er hjemmelavede. Den kuglerunde form afsl√łrer, at det er et fabriksprodukt, men ellers er kvaliteten egentlig overraskende god", lyder den umiddelbare vurdering fra smagspanelet. Og s√• bliver der ellers sniffet, snuset, smagt, smasket og dissekeret dej. "F√¶rdige √¶bleskiver kan godt v√¶re s√• friturefede, at de n√¶sten er uspiselige. Det er heldigvis ikke tilf√¶ldet her", vurderer et gennemsnitligt tilfreds testpanel.

Testvinderen

F√łrste √¶bleskive er fra SuperBrugsen, pandesteget med kardemomme og bliver godt modtaget af panelet. Den har en god smag af vanille og citron, har et dejligt spr√łdt knas udenp√• og er l√¶kker bl√łd indeni. Er hverken kl√¶g eller fedtet og bliver vurderet til at v√¶re over det gennemsnitlige k√łbe-√¶bleskive gennemsnit og indkasserer fem stjerner og titlen som testvinder.

.

N√¶ste skive, der er fra Irma, f√•r p√¶ne ord for farven, en god duft og en god skorpe. Smagseksperterne finder dog √¶bleskiven noget t√łr og spekulerer over om det er en ny, moderne version med fuldkornsmel. Eksperterne mener dog, der er for meget citronm√•ne over Irmas √¶bleskive og tildeler den tre stjerner.

.

God at smide efter svigermor

Tredje testskive er pandestegte med kardemomme og k√¶rnem√¶lk fra F√łtex og g√łr ikke stort indtryk p√• panelet. Den er hverken spr√łd, smager ikke af jul, men af √¶g og mel og er t√łr. Testerne kalder den tam og en vover pelsen og mener, at den vil v√¶re god at smide efter svigermor... Selvom testpanelet understreger, at ingen af dem kan finde p√• den slags! F√łtex √¶bleskive f√•r to stjerner.

.

Fjerde og sidste skive er fra Karen Volf og bliver ogs√• vurderet til at v√¶re over middel. Den f√•r point for sin gode konsistens, gode smag og fine. Den har et godt, spr√łdt knas og er hverken t√łr, kl√¶g eller bl√łd. Smagseksperterne ender med at tildele den fire stjerner.

Sådan spiffer du dine æbleskiver op

Pep dine k√łbte √¶bleskiver op

V√¶lger du at k√łbe dine √¶bleskiver anbefaler kokken Claus Holm f√łlgende:

1 spsk sukker, 1 spsk kanel, i knivspids revet muskatn√łd og knivspids fint lakridspulver blandes sammen og drysses henover √¶bleskiverne inden de skal bages.

Bag så æbleskiverne som anvist på posen.

Det er super lækkert at servere æblekompot til æbleskiverne.

.