Mad

Derfor gør din snapsebrandert så ondt

Argh - det er dagen efter årets julefrokost. Du fik hældt lige rigeligt med snaps indenbords, og nu betaler du prisen - lyder det som et velkendt scenarium?

Rigtig mange mennesker oplever at have ekstra ondt i håret dagen efter en ordentlig snapsebrandert - men er din snapsebrandert i virkeligheden værre end andre branderter?

"Det er en myte, at man bliver mere fuld af snaps end af så meget andet. Forklaringen på, hvorfor en snapsebrandert kan gøre ekstra ondt, er simpelthen, at vi drikker mere til julefrokoster", forklarer ernæringsekspert Christian Bitz til tv2.dk.

Vi drikker anderledes til julefrokosten

Vi drikker altså mere til julefrokosten, men vi drikker også anderledes:

"Til julefrokosten drikker vi stærk spiritus (snaps) til maden, og det er trods alt de færreste af os, der plejer at gøre det. Normalt venter vi med de stærke drinks til senere på aftenen. Derfor får vi totalt set en større mængde alkohol indenbords under en julefrokost", uddyber Christian Bitz.

Der findes desværre ingen mirakelkur, hvis du vil undgå at ligge brak dagen derpå - kun de klassiske råd:

"Hold igen! Og drik altid kun snaps sammen med mad. Så bliver snapsen nemlig lidt længere tid i din mave, og dermed bliver noget af alkoholen nedbrudt og mindre kommer ud i kroppen", fortæller Christian Bitz til tv2.dk.