Mad

Fire nemme cocktails til nytårsaften

Nikolaj Brøndsted og Kasper Riewe Henriksen er blandt Danmarks bedste bartendere og deltager ved Diageo World Class - de uofficielle verdensmesterskaber for bartendere. Her guider de dig til fire cocktails, der er nemme og lækre til nytårsaften.

"Z&C Cocktail"

En lidt blødere variant af den klassiske champagnecocktail med dybde og sødme fra en af verdens bedste rom.

3 cl. Ron Zacapa 23

1 stænk Angostura bitters

10 cl. Brut champagne

Hæld ingredienserne i et højt, afkølet champagneglas i nævnte rækkefølge. Garner med en stor, friskska%u030Aret citronspiral.

"TEN & French"

Mere floral, aromatisk og frisk udgave af en Dry Martini-cocktail.

5 cl. Tanqueray Ten

1 cl. Lillet Blanc Aperitif Wine

De to ingredienser hældes i et afkølet mixerglas, som fyldes godt op med friske isterninger, omrøres i 15-20 sekunder og bør sa%u030A straks straines over i et afkølet cocktailglas uden is.

Twist et stykke skal fra en blodgrapefrugt over glasset og kom det i til sidst.

Kasper Riewe Henriksens cocktails:

"French 75"

Denne klassiske cocktail opkaldt efter den franske 75 mm. kanon, der blev brugt i begge verdenskrige, er oplagt til at skyde nyta%u030Aret i gang. Frisk, tør og en god velkomstcocktail.

2 cl. Tanqueray Ten

1 cl. friskpresset citronjuice

0,5 cl. sukkersirup. (1,75 dele sukker opløst i 1 del vand)

Ingredienserne shakes med is og sies op i et champagneglas uden is. Herefter toppes med en tør champagne og pyntes med citronskal og et kirsebær.

"Whisky Toddy"

Efter kl. 24 na%u030Ar nyta%u030Aret er blevet skudt ind, og vi har sta%u030Aet stivfrosne og kigget mod himlen, kan det være rart at komme ind til noget at varme sig pa%u030A.

6 cl. Johnnie Walker Black Label

2 cl. friskpresset citron

9 cl. varm Ginger Beer

2 tsk. honning

2 skiver ingefær 1 drys kanel

Stød ingefæren i bunden af glasset og tilsæt alle ingredienser undtagen whisky. Omrør til honningen er opløst og si drinken over i et varmt glas med whisky. Pynt cocktailen med en appelsinskive med nelliker og en kanelstang.