Mad

Sådan opbevarer du din nytårs-takeaway

Nytårsaften er en af årest mest festlige, og maden er et af højdepunkterne. I stedet for at knokle hele dagen i køkkenet vælger flere og flere danskere at få maden leveret fra et cateringfirma.

Når maden havner på dit køkkenbord, hvad enten du henter den selv eller får den leveret, er det ikke helt ligegyldigt, hvordan du opbevarer den. Mad, der får lov til at stå for længe, risikerer nemlig at blive til en sand bakteriebombe.

- Opvarmet takeaway skal spises inden for maks tre timer, ellers kan du risikere, at du og dine gæster får ødelagt jeres aften med en gevaldig mavepine, siger hygiejneekspert og lektor på Professionshøjskolen Metropol, Michael René, til tv2.dk.

- Hvis du ikke får spist din mad indenfor de tre timer, skal du enten sørge for at holde det varmt ved minimum 65 grader eller sætte det i køleskabet og varme det op igen, inden du serverer det for dine gæster, fortsætter han.