Sådan laver du LêLês 'hemmelige' oksekødssalat

Gennem de sidste mange år har den vietnamesiske restaurant LêLê været kendt for sin oksekødssalat. LêLês ejer, Anh Lê, var fredag aften i Go'aften Danmark for at vise, hvordan man laver den kendte salat.
Udgangspunktet er en 100 år gammel opskrift, som Anh Lê har arvet fra sin mormor. Med tiden har hun dog peppet den lidt op, så den har fået dansk islæt.
Herunder kan du læse opskriften, og i videoen øverst på siden kan du se, hvordan Anh Lê præsenterede salaten, da hun var i Go'aften Danmark:
LÊLÊ OKSEKØDSSALAT:
Ingredienser:
- 450 g flankesteak/oksefilet/oksemørbrad
- 2 gulerødder, i julienne
- 2 hjertesalat
- 2 pak choi
- 1 rødløg
- 4 grønne auberginer
- Syrligt æble
- Pære
- 10 g sød basilikum
- 2 spsk. ristet sesam
Dressing:
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. rødvinseddike
- Saft af lime
- 1 spsk. olie
- 1 spsk sukker/honning
- 1 spsk. chilisauce
- 1 stang citrongræs, finthakket
Sådan gør du:
- Grill flankesteak medium, køl det af og skær det i tynde skiver.
- Skyl grøntsagerne og frugt og skær løg i tynde skiver, Skær gulerødder i tynde julienne, grønne
- auberginer i skiver, æble og pære i tynde både og pluk sød basilikum. Bland alle ingredienserne i en
- stor skål og klargør dressingen. Lige inden serveringen vendes salaten i dressingen og anrettes på
- store tallerkener. Drys sesam over.
Bon appetit!
Tip: en delikat og lækker salat, som er populær blandt både kvinder og mænd.