Se hvad de frosne færdigretter gemmer på

Det har de seneste uger vrimlet med historier om hestekød i færdigretter, men hvad gemmer der sig ellers under foliet i supermarkedets frosne fastfood?

Ud over en begrænset mængde nærringsstoffer og et markant fravær af grøntsager, kan ernæringsekspert Christian Bitz afsløre, at mange af færdigretterne også indeholder masser af E-numre.

Blandt andet E-250 også kaldet natrium nitrit, der anvendes for at hæmme bakterievækst i kød, men som kan være kræftfremkaldende.

Denne variant af E-numrene kan fx findes i en færdiglavet biksemad og en toast med skinke og ost, som begge er færdigretter Christian Bitz ville styre udenom.

Færdigretter er ikke bare skidt

Ikke alle færdigretter er imidlertid det rene skidt, mener ernæringseksperten. Det handler dog om at læse varedeklarationen grundigt.

- Hvis færdigretten indeholder E-250 eller ingredienser, som du ikke kan udtale, så er det måske en god idé at genoverveje købet, siger Christian Bitz og tilføjer:

- Men mange færdigretter kan til tider være en ok løsning i en travl hverdag, hvis man bare husker at supplere med grøntsager eller salat.

Ud over biksemad og toast kigger Christian Bitz nærmere på færdigretterne thaibox, lasagne og bøf med skysovs. Se retterne med tilhørende ingredienslister nedenfor og hør, hvad de betyder i videoen ovenfor. Via det øverste link i boksen kan du endvidere læse meget mere om E-numre.

Biksemad:

Thaibox:

Toast:

Bøf med skysovs:

Lasagne:

.