5 ting der ikke er så sunde, som du troede

Der er mange myter om sundhed og som sådan om, hvad du har godt af at putte i munden. Med hjælp fra ernæringsekspert Christian Bitz, punkterer vi her fem af dem og fortæller sandheden om blandt andet sushi, smoothies og spelt

Drikker du gerne 3-4 glas vin på en aften ud fra den devise, at rødvin da er sundt, så kan du godt tro om igen. For selvom rødvin indeholder en række gavnlige stoffer, kræver det minimum 14 glas vin om dagen for at få nok af de sundhedsgavnlige stoffer - og så er det ikke så sundt mere på grund af indholdet af alkohol.

Sådan lyder det fra ernæringsekspert Christian Bitz, som pointerer, at rødvin kan være sundt i begrænsede mængder, men mest af alt bare er til nydelse - som alt andet alkohol.

Rødvin er imidlertid ikke det eneste, vi nyder, eller af andre grunde indtager, i den tro, at det er sundt for os. Christian Bitz har fundet 5 ting, som slet ikke er så sunde, som du måske troede - og 2 ting, der ikke er så farlige, som først antaget:

Det her er slet ikke så sundt, som du troede:

1. Spelt

Spelt er bare en hvedesort, der kun er marginalt sundere end almindlig hvede.Så helt normale speltboller svarer faktisk til at spise hvide ris. Spelt har fået et image af at være sundt, og det er det nødvendigvis ikke. Det er afgørende, om det er fuldkorn eller ej.

2. Sushi

Sushi kan være et glimrende og let fast-food alternativ, men de blege ris er ikke de sundeste. Det er ren stivelse og tomme kalorier.

3. Smoothies

Smoothies er sunde og næringsrige men indeholder også mange kalorier og giver en dårlig mæthedsfornemmelse, da kalorierne køres ned på relativt kort tid. Indtaget bør derfor begrænses hvis man har problemer med vægten.

4. Morgenmad

Morgenmad er ikke nødvendigvis dagens vigtigste måltid. Det er vigtigt, hvis man er sulten - men det er alle måltider. Så morgenmad er som udgangspunkt ikke sundere end andre måltider

5. Fuldkornsprodukter

Fuldkornsprodukter er et sundere valg end deres blege alternativer, men produkterne indeholder stadig mange kalorier og indtaget bør derfor stadig begrænses.

Det her er slet ikke så slemt, som du troede: 1. Ost

Fed ost er ikke helt så skadeligt, som vi har troet - måske på grund af indholdet af proteiner og kalcium

2. Smør

Det samme kan siges om smør, som heller ikke er helt så hjerteskadeligt, som vi har troet i mange år