Mad

Sådan vælger du den rigtige blender

Blenderen har en fast plads i mange køkkener, og det er der en god grund til. For når smoothien skal laves, grøntsagerne hakkes eller nødderne snittes til kagen, så er den hurtige køkkenmaskine en uvurderlig hjælp.

Begrænsningen, i hvad man kan blende, er betinget af, hvilken blender man bruger, og derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du skal bruge din blender til, inden du køber den. Sådan siger fødevare- og hygiejneekspert Micheal René til tv2.dk.

- Der er et par ting, der kan være kritiske at blende, hvis man har en svag blender med lav watt-effekt uden en pulsefunktion på rotorelementet. Det kan f.eks. være skaller fra frugt, grønt, nødder og skaldyr. Men så igen, dem blender man jo heller ikke med vilje, siger eksperten.

- Hvis du pakker en svag blender med lav watt-effekt for tæt med f.eks. kødstykker, så er der også en risiko for, at rotorelementet sætter sig fast og i værste fald tager skade.

Fødevare- og hygiejneeksperten giver dig her fem gode råd, som du kan tage med dig, når du skal vælge din blender:

1. Vælg en blender, der ser godt ud. Det er jo et møbel.

2. Vælg en blender, hvor man kan tage indsatsen ud og vaske den.

3. Vælg en blender med en motor med høj watt-effekt - gerne over 500 watt.

4. Vælg en blender med pulsefunktion

5. Læs altid vejledningen og/eller spørg forhandleren til råds, så du er sikker på, at du får det med hjem, som du har brug for.