Mad

Test: Billigt påskeæg er bedst til børn

Det er snart påske og landet over bliver der sendt gækkebreve i håb om, at modtageren ikke kan gætte afsenderen. For så er der nemlig påskeæg i vente. Men der er stor forskel på smagsoplevelsen æggene imellem.

tv2.dk har kigget på fire varianter af chokoladepåskeæg, der kan købes i langt de fleste danske butikker for at finde det bedste til børnene.

Resultatet er yderst overraskende. Selvom det dyreste produkt med Cars-motiv fra Disney scorer højt, så er dommerne fuldstændigt enige i, at det er påskeægget til langt under halv pris, der har den bedste smag. De kvitterer alle tre med 6 ud af 6 stjerner.

- Den har en dejlig smag af kakaomælk, som børn vil elske, og så bliver smagen bare ved og ved. Den kan faktisk fungere både til børn, men også til voksne, siger Michael René.

Sådan har vi gjort

Vi har fået tre smagseksperter fra professionshøjskolen til at blindteste fire slags mælkechokolade.

Dommerne er:

Michael René: Lektor og ekspert i smagssensorik og fødevarer

Laura Ferman: Professionsbachelor i ernæring og sundhed

Stine Elmer Madsen

: Studerer professionsbachelor i ernæring og sundhed

Chokolade til børn skal være sødt og blødt

Når det kommer til hvad der gør et rigtig godt påskeæg er dommerne enige. Chokoladen bliver børnevenlig ved at være sød og rund i smagen.

Der skal også være gjort noget ud af præsentationen, for når man køber chokoladepåskeæg til børn køber man ikke kun smag, man køber også en oplevelse. Flotte farver og mønstre kan gøre at barnet husker bestemte påskeæg langt ud i fremtiden. Så gør det heller ikke noget, hvis der er en lille gave med i form af legetøj eller klistermærker.

Læs dommernes vurderinger af de enkelte påskeæg herunder.

Cars påskeæg fra Disney

Indhold: 160 g mælkechokolade + 3d klistermærke Pris: 35,95 kr. (Kan købes i de fleste supermarkeder - købt i Super Brugsen)

Det mener eksperterne:Duft og udseende:

Ægget er mat og farven er lidt fesen. Den er uden mønster. Den er ikke særlig pæn, og den er sløset samlet, for man kan tydeligt se samlingen, hvor de to halvdele er sat sammen. Den har dog en dejlig nøddeagtig duft.

Smag og konsistens: Den smager nøjagtig som den chokolade man får i chokoladejulekalenderen. Det fik Stine til at blive helt nostalgisk. Michael er enig, og han er sikker på at sit eget barn ville elske den. Chokoladen er dejlig blød, og smagen er rigtig sød.

Konklusion:Dette påskeæg ville være et sikkert valg, for smagen er noget børnene kender og kan lide. Det er også et plus, at der er en lille gave med i form af et 3d-klistermærke.

Klett påskeæg fra Klett

Indhold: 110 g mælkechokolade Pris: 20 kr. (Kan købes i de fleste supermarkeder - købt i Netto)

Det mener eksperterne:

  • Duft og udseende:Dette æg er dekoreret med striber på skallen, og der er tydeligvis gjort meget ud af præsentationen. Den har en god kakaoagtig duft.
  • Smag og konsistens:Smagen er meget sød med toner af nougat og hasselnødder.
  • Konklusion:Det er en meget gennemsnitlig chokolade. Den er ikke dårlig, men den er heller ikke specielt god. Designet er flot, men nok ikke noget, der sælger ægget for barnet.

Fantasy påskeæg fra Socado

Indhold: 100 g mælkechokolade Pris: 14,95 kr. (Kan købes i de fleste supermarkeder - købt i Føtex)

Det mener eksperterne:

Duft og udseende: Ægget er lidt mørkere i farven end de andre varianter. Overfladen er blank. Den har en dejlig duft af kakaomælk.

Smag og konsistens: Smagen minder også om kakaomælk, og har en dejlig rund, blød og cremet konsistens. Den fedter ikke så meget, og så er skallen lidt tykkere end de andre testprodukter. Smagen bliver ved og ved, og selv flere minutter efter en enkelt bid, kan man stadigvæk smage chokoladen. Det er lige så tænderne løber i vand.

Konklusion:Ægget smager fantastisk, og det anbefales både til børn, men også voksne, der ikke er så glade for den bitre smag af mørk chokolade.

Cioco påskeæg fra Nutal

Indhold: 80 g mælkechokolade + legetøj Pris: 7 kr. (Købt i Netto)

Det mener eksperterne:Duft og udseende:

  • Allerede ved duften bemærker dommerne en sødhed, som ikke var der i de andre produkter. Selvom skallen er meget tynd, er der ikke et "knæk" når man bider i den. Farven er flot og minder næsten om mørk chokolade.
  • Smag og konsistens:Smagen er derimod meget sød og nærmest nougatagtig. Chokoladen er lidt mærkelig at tygge i, for konsistensen er meget blød.
  • Konklusion:Selvom der er en lille gave med er det ikke nok til at redde produktet, for smagsoplevelsen er for dårlig.