Mad

Her er opskrifterne fra 'Cecilie & madklubben' (1)

Fisk, indmad og gammeldags kræmmerhuse - dét er menuen, som den anerkendte kok Bo Jacobsen udfordrer syv af sine bedste kokke-kolleger med i premieren på TV 2-programmet 'Cecilie & madklubben'.

Du finder opskrifterne på menuen i boksen til højre.

For Bo Jacobsen er gastronomien et håndværk, og hans forventninger til kokkedysten er helt i top. Han håber på at få serveret en menu, hvor fordybelse og smag er i hovedsædet - noget, der ifølge ham, er for lidt af i moderne gastronomi:

- Jeg synes, der er alt for meget pynt i gastronomien i dag, som dækker over, at der faktsik ikke er ret meget mad, når man når ind til kernen af maden. Der er ingen fordybelse i det mere, det er småt, det er flygtigt, og der er ingen tid til at lade smagen vokse, mens man spiser retterne, siger Bo Jacobsen.

Cecilie Frøkjær står i spidsen

Det er Cecilie Frøkjær, der står i spidsen for programmet og udfordrer otte af landets bedste kokke til en dyst. I hvert program er én kok dagens hovedperson og dommer. Den pågældende kok bestemmer den menu, de øvrige kokke skal lave - en menu, der tager udgangspunkt i den madtradition, som dagens hovedperson selv står for.

Bo Jacobsen elsker det solide danske køkken, og han udfordrer derfor de syv andre kokke til at lave en menu, der lyder på: Rødspætte poupiette og stuvet østers, indmad med hjerte, lever og nyre samt knasende kræmmerhuse med creme.

Vil du prøve dig selv af som stjernekok i dit eget køkken og fremtrylle en menu med en smagsoplevelse ud over det sædvanlige? Så klik på opskrifterne i boksen øverst til højre på siden. Se desuden premiereprogrammet ved at følge det link, som du finder i boksen nederst på siden - det er gratis.

Bo Jacobsen

Bo Jacobsen driver sammen med sin kone R Vinbar og Restaurationen i København, hvor de gode gamle danske madtraditioner bliver udfoldet.

Han modtog i 2008 Champagneprisen. Har arbejdet i restaurationsbranchen i mere end 35 år og fik tilbage i 1993 for første gang en Michelin-stjerne.

I videoen øverst kan du høre Bo Jacobsen fortælle om sin passion for mad. I videoen nederst kan du se kokkene partere en gris - en konkurrence udtænkt af Bo Jacobsen: De to kokke, der bliver først færdig, må vælge ret og kokke-partner først.

.

.