Mad

Her er opskrifterne til 'Cecilie & madklubben' (2)

Snehvide og de syv små dværge - det er temaet, når den anerkendte kok Mette Martinussen udfordrer syv af sine bedste kokke-kolleger i andet program af 'Cecilie & madklubben'.

Du finder opskrifterne i boksen til højre.

Mette Martinussen er en af de mest nyskabende, danske kokke og er kendt for sin evne til at tænke madoplevelsen ind i en større sammenhæng, hvor sanseligheden er i centrum.

- Jeg glæder mig til at åbne for mit univers og dele ud af det til mine kolleger. Jeg tror, jeg er et ret sansende menneske. Dét, der rører mig, er farverne og smagen, lyd og lys og ting jeg kan mærke med kroppen, fortæller Mette Martinussen.

Cecilie Frøkjær står i spidsen

Det er Cecilie Frøkjær, der står i spidsen for programmet og udfordrer otte af landets bedste kokke til en dyst. I hvert program er én kok dagens hovedperson og dommer. Den pågældende kok bestemmer den menu, de øvrige kokke skal lave - en menu, der tager udgangspunkt i den madtradition, som dagens hovedperson selv står for.

Mette Martinussen

Mette Martinussen er en de mest nyskabende danske kokke, der til daglig driver gourmetrestauranten 1 th.

Mette Martinussen blander mad og teater og giver sine gæster helt unikke madoplevelser. Hun er måske mest kendt for sit eventyrlige "Madteater".

Mette Martinussen elsker sanselighed, og hun stiller høje krav til sine kokke-kolleger, når hun udfordrer dem med en menu, der tager afsæt i eventyret om Snehvide og de syv små dværge - hendes oplæg til menuen lyder på kål, hjerte og æble. En menu der i den grad ufordrer de garvede kokkes kreativitet.

I aftenes program kan du se, hvilken ret der får tårerne frem hos Mette Martinussen. Efter programmet kan du finde opskrifterne her på siden. Indtil da kan du se opskrifterne fra sidste uges premiereprogram, hvor Bo Jacobsen var hovedperson.

I de to videoer nederst på siden kan du høre Mette Martinussen fortælle om sin kærlighed til maden samt høre hende præsentere rammerne for aftenens menu for sine kolleger.

.

.

.