Mad

Derfor slanker stærk mad

Det kan godt betale sig at krydre din mad med andet end salt og peber - og ikke alene for smagens skyld. Stærke krydderier kan nemlig være både være sunde og slankende.

- Det 'brændende' stof i chili, som hedder capsaicin, øger aktiviteten i kroppens sympatiske nervesystem, der gør, at man får en højere forbrænding, fortæller ernæringsekspert Christian Bitz.

Ulempen er imidlertid, at man skal spise syv hele chilier fordelt over dagen for at opnå en forbrænding, der er halvanden gang højere end normalt, lyder det videre fra ernæringseksperten, som dog samtidig understreger, at chilien og stærke i det hele taget krydderier ikke desto mindre har mange positive effekter for formen.

-Forskning har vist, at hvis man spiser mad med stærke krydderier som fx chili, sennep, ingefær eller peberrod, spiser man mindre, fordi stærk mad hurtigere tilfredsstiller sulten og giver en god mæthedsfornemmelse, forklarer Christian Bitz.

Er du blevet fristet til at skrue lidt op for styrken i din mad, så kig med i videoen nedenfor, hvor du kan lære lidt om de stærke krydderier og se hvordan, du laver Thailandsk salat med urter og chili, Thailandsk glasnudelsalat og Vietnamesisk hvidkålssalat med dip.

Claus Holm og Christian Bitz svarer på seerspørgsmål om mad og sundhed. I denne omgang skal det handles om stærk mad.