Mad

Forkæl familien: Tærte med friske rabarber

Skal familien forkæles med en dejlig dessert, så få inspiration fra chefkonditor Peter Kofod fra Odense Marcipan, der laver lækre søde sager i 'Frihuset'. Han deler gerne ud af sine gode opskrifter. Og der er et royalt islæt over det, da Peter Kofod også er leverandør til kongehuset og netop i denne uge har leveret en kage i anledningen af Kronprinsparrets bryllupsdag.

  • Tærte med friske rabarber (Grundopskrift til 2 tærter i 23 cm springforme)
  • Marcipan rives og blandes med sukker. Æg tilsættes lidt efter lidt.
  • Når massen er rørt sammen tilsættes hvedemel. Rabarber lægges på efter smag og årstid. Til sidst drysses vaniljesukker på tærterne, inden de bages i 40 min. ved 180° C. Tip: Gem ca. 100 g af marcipanen. Skær den i tern og kom den i dejen til sidst for at få synlige, flotte stykker marcipan i tærten.

Flere forslag til tærtefyld:

  • Blommetærte: 7 blommer skåret i både
  • Æbletærte: 4 æbler uden kernehus og stilk, skåret i både
  • Bærtærte: 90 g brombær, 30 g solbær og 30 g ribs

Ingredienser

  • 500 g Ren rå Marcipan
  • 400 g sukker
  • 5 æg
  • 200 g hvedemel
  • 5 rabarber skåret i 1 ½ cm tykke skiver
  • Pynt: 30 g vaniljesukker