Royale kager: Lav en skøn dronningekage

'Frihuset' har iført sig royal stemning. Dronningen begyndte sit sommertogt på Orø i nærheden af 'Frihuset', derfor bages en 'royal' kage i form af Marliese Wessels  'Dronningekage', som hun serverede for Regentparret i den anledning. Hun er ejer af Marlieses Gårdcafe på Orø, hvor de royale gæster kunne nyde hendes specielle kagegreation. Du kan selv bage din egen 'royale' kage. Følg opskriften herunder.

Sådan gør du:

  1. Bland mel, kakao, bagepulver, rørsukker, vaniljesukker og smør og ælt det til en glat dej.
  2. Rul dejen ud på bunden af en kageform og bag ca. 10 minutter ved 200 grader.
  3. Pisk æggehvide med vand, sukker og salt. Vend æggeblommer i. Sigt melet og bagepulver og vend i. Kom dejen i en bageform og bag ca. 35 min. ved 180 grader.
  4. Læg den afkølede kagebund på et serveringsfad, smør hybenmarmelade på kagebundenog læg en bagering omkring bunden.
  5. Udblød husblas i koldt vand. Bland fromage frais, sukker og hyben marmelade i en skål. Bring lidt vand i kog. Tag den fra varmen, knug vandet af husblas og opløs dem i det varme vand. Lad det køle lidt af og bland i crèmen. Når den begynder at stivne, pisk piskefløden og vend den i crèmen.
  6. Flæk kagebund 2 i to, fordel cremen i tre lag (kun lidt i det første – på kagebund 1 med hybenmarmeladen) og lad kagen afkøle i køleskab.
  7. Fjern bageringen og pynt kagen med tørrede hybenskal og flødeskum.

Ingredienser til dronningekage

Kagebund 1

  • 125 g  hvedemel
  • 5 g  kakao
  • 1 knivspids  bagepulver
  • 50 g  rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g  smør (koldt)

Kagebund 2

  • 4 æg
  • 2spsk vand
  • 100 g rørsukker
  • 1 knivspids  salt
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver

70 g  hyben marmelade (den fineste der findes

Crème

  • 8 blade husblas
  • 500 g fromage frais / kvark
  • 300 g piskefløde
  • 100 g sukker
  • 50 g hyben marmelade

Pynt

4  spsk. flødeskum 2 spsk tørrede hybenskal