Mad

Sådan laver du ingefærøl

Ingefær har en bred vifte af fortræffelige kvaliteter. Og for de mange som de kommende dage pakker bilen for at køre sydpå, er det måske specielt værd at bide mærke i, at ingefær faktisk også er fantastisk mod køresyge.

- Ingefær er fantastisk mod køresyge.  De små piller, man kan købe i supermarkedet, virker dog ikke, da de ikke er koncentrerede nok, fortæller skønhedsekspert Rasmus ”Raz” Andersen, som foreslår, at man i stedet fx indtager ingefærøl – som man sagtens selv kan lave.

Følg blot opskriften nedenfor:

Ingefærøl

Ingredienser:

  • 1/2 ærtestørrelse gær
  • 2 liter koldt vand
  • 3 dl. sukker
  • Saft fra 1 citron
  • 1-2 spsk revet ingefær (15 gram per spsk. skrællet.

Fremgangsmåde: Samtlige ingredienser blandet og sies og kommes på gamle plastiksodavandsflasker og stilles mørkt men lunt. Når flasken er hård som en almindelig flaske efter ca. 1 – 2 døgn kommes flaskerne i køleskabet og drikkes inden for en måned.