Mad

Dansk øl-restaurant høster Michelin-stjerne i New York

Du kan kun få øl til maden.

Vin findes der ikke noget af på bar/restaurant Tørst i Greenpoint, Brooklyn. Alligevel kan stedet nu se sig hædret med en stjerne af guide Michelin, skriver eb.dk, og det lidt af en præstation.

Udadtil er Tørst blot en ølbar, men inde bagved baren gemmer der sig den ’hemmelige’ restaurant Luksus sig. Hele etablissementet drives af tidligere kok på NOMA Daniel Burns og ølbrygger Jeppe Jarnit-Bjergsø.

- Vi er den første restaurant, der har fået en Michelin-stjerne, selvom vi kun serverer øl til vores mad. Så vi er glade for, at Michelin-teamet også kan se det unikke koncept og anerkender, at øl godt kan matche såkaldt 'fine dining'.

- Der er masser af restauranter og steder med hemmelige barer bag ved i New York. Men vi ville gøre det omvendt - åbne en ølbar med en hemmelig restaurant, fortæller Jarnit-Bjergsø til eb.dk.