Mad

Dagens bagetip: Sådan får du succes med denne smukke konditorkage

Se ’FRIs Bageri’ på TV 2 PLAY

Har du altid drømt om at lave en smuk konditorkage? Så har du chancen her.

I onsdagens udgave af ’FRIs Bageri’ hjalp kagekone og ejer af La Glace i København Marianne Stagetorn Kolos dagens deltagere fitnessekspert Anne Bech og designer Benedikte Utzon igennem udfordringen med at lave den berømte sportskage fra La Glace.

Du finder opskriften herunder, men hvis du kaster dig udi at lave kagen derhjemme, så er det vigtigt at tage de her gode råd fra Marianne Stagetorn Kolos med i køkkenet.

  • Undgå at makronbunden bliver noget klump

Første trin i opskriften er makronbunden, og der er det vigtigt, at man få blandet ingredienserne rigtigt og godt sammen, fortæller Marianne Stagetorn Kolos.

- Det vigtige, når man skal lave en makronbund, er, at man får rørt marcipanen ordentligt ud i sukkeret og bagefter tilsætter æggene. Ellers bliver det noget værre klump, siger hun.

  • Sådan får du lækre vandbakkelser

Som en vigtig del af kagen er den pyntet med fine vandbakkelser, der er dyppet i karamel, og her skal man have musklerne frem.

- For at få succesfulde vandbakkelser, så gælder det om, at vandet skal spildkoge sammen med smørret. Så skal melet i, imens gryden stadig er på blusset, og så rister man det. Det er en forholdsvis sej proces.

- Jo længere tid man kan holde gryden over blusset med mel i, jo mere bliver melets gluten sprængt, og dermed bliver det mere bagt og mere voluminøst, siger Marianne Stagetorn Kolos.

  • Flødeskummet skal kunne skæres

Man skal være opmærksom, når man pisker flødeskummet, for det skal være meget stift uden at blive grynet.

- Flødeskummet skal piskes så tilpas stift, at man kan skære i det, men ikke så stift, at det bliver smør. Jeg vil foreslå, at man gør det med en håndpisker i en skål, så er der bedre styr på det.

- Når flødeskummet er pisket færdigt, skal det blandes med nougat og derefter i køleskabet, så nougaten går i symbiose med flødeskummet, fortæller hun.

  • Karamellen skal være præcis 140 grader

For at få det rigtige udseende og det rigtige knæk, så er det vigtigt, at karamellen, som man dypper vandbakkelserne i, har den helt rigtige temperatur, fortæller Marianne Stagetorn Kolos.

- Karamellen skal op på 140 grader, for at man får den flotte blanke struktur. Det er en udfordring, for man skal tage fat i det yderste hjørne af vandbakkelserne, så dypper man dem, og der kan man nemt ramme karamellen med fingrene. Når man har dyppet dem, skal de hurtigt hen på bagepapiret, det er en forholdsvis hurtig proces, siger hun.

Bonustips:

  • Lad være med at åbn ovnen for at kigge til vandbakkelserne. Det er lukket land, indtil de er færdige, for ellers falder de sammen.
  • Jo hvidere flødeskummet skal være, jo koldere skal fløden være.
  • Undgå at kagen kurer af fadet, når du bærer den ind i stuen, ved at komme en lille klat af flødeskummet på fadet og dernæst bunden ovenpå.