Mad

Tør du prøve? Nu kan du få græshopper på frost

Du kan se 'Go morgen Danmark' på TV 2 PLAY.

Engang var det eksotisk at spise en tortilla-pandekage og sågar også en pizza. De tider er forbi. Nu skal der orme og græshopper på spisebordet.

I mange dele af verden er det helt normalt at smæske sig i græshopper og orme, hvorimod det herhjemme ofte vækker væmmelse bare at tænke på at sætte tænderne i de små kryb.

- Det er fødevarer fra en anden verden end den, de fleste af os trasker rundt i herhjemme til daglig. Så der må insekter højst sandsynlig være en fremmed spise. Men vi har ikke noget problem med at pille en reje, så hvorfor skulle vi have problemer med at spise en græshoppe, spørger fødevareekspert Jonas Astrup retorisk.

Spis dem med god samvittighed

Men alligevel tyder noget på, at orme og græshopper er ved at finde vej til de danske spiseborde. I Irma Axelborg i København er det nu muligt at få de små dyr i pakker fra frost. De skal blot have en tur på panden i lidt olie, og så er de serveringsklar.

Og der er ifølge fødevareeksperten flere gode grunde til at servere insekter.

- Proteinindholdet i mange insekter er ret højt. Det skal erstatte noget af det kødforbrug, som den vestlige verden har i øjeblikket. Men jeg vil argumentere for, at vi skal spise insekter, fordi de smager godt, siger Jonas Astrup.

I klippet ovenfor kan du se, om Go' morgen Danmarks vært tør at spise græshopper.